Mer smak 1
HÄLSOSAMMA SOPPOR / I alla färger SÖTPOTATISSOPPA
MED FRITERADE POTATISSKAL, KORIANDER & SVARTA SESAMFRöN TID: 40 MIN Het ingefära och kokos är goda smaksättare. 4 PORTIONER k 600 g sötpotatis k 1 gul lök k 1 vitlöksklyfta k 3 cm färsk ingefära 1 krm chiliflakes k 2 msk neutral olja k 6 dl grönsaks- eller hönsbuljong k 400 ml kokosmjölk k 1 kruka koriander k 1 lime, saft salt och svartpeppar FRITERADE SÖTPOTATISSKAL k skal från sötpotatisen 5 dl neutral olja De friterade skalen är supergoda, men det funkar förstås utan också! TOPPING koriander, svarta sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Skala sötpotatisen och lägg potatisskalen i en skål med kallt vatten. Skär sötpotatisen i tärningar. Hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. 2. Stek sötpotatis, lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i olja i en gryta någon minut. Tillsätt buljong och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. 3. Tillsätt kokosmjölken och sjud tills sötpotatisen är mjuk, ca 10 minuter. Klipp i koriander, även stjälkarna (spara några blad till topping) och mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med limesaft, salt och peppar. 4. Friterade sötpotatisskal: Torka av skalen ordentligt så att de blir helt torra. Hetta upp oljan till 160° i en gryta. Fritera skalen i omgångar tills de är gyllene och frasiga. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. 5. Toppa soppan med friterade sötpotatisskal, koriander och sesamfrön. LÄGSTA PRIS PÅ HOTELL bara för dig som medlem* MÖT VÅREN MED EN HOTELLWEEKEND Boka en weekend i vår och njut av ljusare dagar! Hos Hotellpremien kan du som Coop-medlem alltid välja mellan över 750 utvalda hotell och boka ditt rum till lägsta pris* med prisgaranti. *Gäller när du bokar minst 2 nätter. Kostnadsfri ombokning! Läs mer och boka på hotellpremien.se/mersmak