Mer smak 1
B Coop Provkök på uppdrag I samarbete med GØL och
Leksands Uppdrag: MACKOR PÅ NYTT SÄTT! Rutor på både våffla och knäcke, och två supergoda fyllningar. Varsågod! R E C EP T: C O OP PR O V KÖ K ”Du måste prova den här kombon!” /Henrietta, Provköket Laxknäcke TID: 10 MIN Pepparrot är jättegott till färskost och lax och så bra fyllning på rutbröd. 4 PORTIONER 8 skivor Minirut 100 g färskost 150 g kallrökt lax 12 gurkskivor 1 msk riven pepparrot (eller wasabi) ½ msk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Lägg ut brödskivorna och bred färskost på alla. Ett gott knäcke som passar till alla sorters pålägg. ➤ Minirut bakas efter gamla familjerecept med naturliga råvaror: fullkornsråg, vatten från egen källa, jäst och en nypa salt. Degen naggas med en speciell kavel som gör brödet rutigt. 2. Lägg lax, gurka och pepparrot på hälften av bröden och strö över sesamfrön. 3. Lägg på resterande bröd. Klä ev in i papper. Våffelmacka TID: 10 MIN Våfflan med en gnutta sötma blir en smaksensation med pepprig salami, ost och grönsaker. 4 PORTIONER 2 våfflor 8 skivor ost 8 skivor Gøl salami peppar 1 tomat, skivad ½ dl picklad rödlök 1 msk inlagda jalapeño En pepprig favorit som passar till alla mackor. ➤ Gøl salami peppar är en smakfull salami med pepprig kant. Passar perfekt till utflykten men även till frukostmackan, pizzan och tapasbrickan. En favorit för hela familjen! GÖR SÅ HÄR 1. Skär våfflorna i dubbla hjärtan. 2. Lägg på ost, salami, tomat, rödlök och jalapeño. Vik ihop. u p e r MATFOTO & STYLING: EVA HILDÉN PORTRÄTTFOTO: JOEL WÅREUS b r S e k ö k a ” . ” / a i ä r s k t B e l e s t ä t t r g i r c h f n ä u n n S a l P H y e r a , R L a e m L i d l e l x o c k k o p å r s g o P r o v e t