Mer smak 1
VARDAGSAKUTEN / Mat för svårflirtade barn Torsdag
Fredag KEBABBIFFAR MED COUSCOUS TID: 30 MIN Den välkända köttfärsen får här en ny supergod skepnad. 4 PORTIONER 3 dl couscous k 2 dl yoghurt, 10 % k 1 vitlöksklyfta, riven salt och svartpeppar fefferoni röd kebabsås k ev bladpersilja BIFFAR k 1 dl mjölk k ½ dl ströbröd k 1 ägg 1 msk lökpulver k 1 msk spiskummin k 1 msk paprikapulver k ½ msk oregano k 1 tsk chilipulver 1 tsk vitlökspulver 1 ½ tsk salt 500 g fläskfärs GÖR SÅ HÄR 1. Biffar: Blanda mjölk, ströbröd, ägg och kryddor och låt svälla några minuter. Blanda ner färsen ordentligt. Forma till biffar. Stek biffarna i smör tills de har fin färg och är genomstekta. 2. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. 3. Blanda yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar. 4. Servera biffarna med couscous, yoghurtsås, fefferoni och kebabsås. Garnera ev med bladpersilja. TIPS! Gör biffarna utan spiskummin om du hellre äter en neutral biff. 30 FISKNUGGETS MED DIPP UGN: 225° TID: 45 MIN Nuggets brukar alla gilla. Här är det frasig fisk som serveras med god sås till. 4 PORTIONER k 1 kg potatis k 2 msk olivolja k 600 g vit fiskfilé salt och svartpeppar k 1 ägg 2 dl panko k ½ citron, i klyftor k ev dill CURRYDIPP k 1 dl majonnäs k 1 dl crème fraiche k 1 msk curry k 1 tsk paprikapulver k 1 tsk honung GÖR SÅ HÄR 1. Skär potatisen i stavar och blanda med olja och salt på Vill du också få hjälp av Sara? Sinar tiden, lusten eller orken? Har du problem med matvardagen? Mejla oss på info@coop.se, skriv ”Mer Smak, Vardagsakuten” i ämnesraden. Berätta om dig och din situation, och skicka gärna med en bild på familjen. en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. 2. Skär fisken i bitar, salta och peppra. Vispa upp ägget med 1 msk vatten. Vänd fisken i ägget och sedan i panko. Stek i smör tills fisken har fin färg och är genomstekt. 3. Blanda ingredienserna till dippen, smaka av med salt och peppar. 4. Servera nuggetsen med potatis, dipp och citronklyftor. Garnera ev med dill. mer smak nr 1 2024