Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 OSTRÖRA MED NÖTTER Oströran går bra
att röra ihop dagen före, men vänta med att tillsätta nötterna till serveringen, annars kan de bli sega. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 250 g kesella 1 dl matlagningsyoghurt 4 dl riven lagrad ost 1 - 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 dl grovhackade hasselnötter GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda ihop ingredienser. FÖR ALLA? Oströra med nötter innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. PÄRONTÅRTA En saftig kaka som ska vara härligt krämig i mitten. Bakas gärna en dag i förväg. FÖR 10 PERSONER 100 g smör 11/2 dl socker 3 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl lättcréme fraiche FYLLNING: 2-3 päron 1 dl lättcréme fraiche 1 dl socker 1 ägg 1 dl grovhackade valnötter GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen. 2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det och lättcréme fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. 3. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten. 4. Vispa ihop créme fraiche, socker och ägg. Häll det över päronen och strö över valnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna. Servera i bitar, ev med en klick vispad grädde. FÖR ALLA? Pärontårta innehåller gluten, mjölk och ägg. BERITS VINTIPS! Vi serverade Penfolds Rawsons Retreat till buffén, i både vit (nr 6941, 64 kr) och röd (nr 6942, 69 kr) version. Andra förslag är de vita Allegro Chardonnay (nr 2456, 60 kr) och L Chardonnay Laroche (nr 5649) 69 kr. Ett rött som passar bra är Montepulciano d'Abruzzo (nr 7126, 58 kr). Till pärontårtan passar Amfora Muscat d'Alexandrie (nr 3100, 56 kr).
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40