Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 VILTMARINERAD KYCKLING Den här kyckli
ngen kan man steka dagen före och servera kall eller ugnssteka i sista stund och servera varm eller ljummen. Perfekt när man är många. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 10 kycklingfiléer 2 tsk salt 1/2 tsk målen vitpeppar 1 - 2 msk smör DRESSING: 2 msk senap 4 msk rapsolja 1 msk balsamvinäger 2 msk vatten 1 tsk krossade enbär 1 tsk torkad timjan 1/2 dl hackat kryddgrönt av timjan, gräslök och persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Krydda kycklingen med salt och peppar. 2. Bryn filéerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. 3. Efterstek kycklingen i ugnen i ca 10 minuter. 4. Blanda ihop dressingen. 5. Skär kycklingen i skivor och lägg på ett fat. Häll över dressingen. Servera kycklingen genast eller låt den kallna. FÖR ALLA? Viltmarinerad kyckling innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. 3. Skölj av och torka laxbitarna med hushållspapper. Strö över rosmarin. 4. Hetta upp en stekpanna med olja Stek laxen ca 1 minut på varje sida. Låt den kallna. 5. Skär laxen i 2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat. FÖR ALLA? Lättgravad rosmarinlax innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. LATTGRAVAD ROSMARINLAX Här lättgravar jag först laxen och steker den sedan hastigt så att den får färg. Det kan man göra i god tid eftersom laxen ska serveras kall. Laxen blir mycket saftig när man gör så här. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 1 bit skinn- och benfri laxfilé, ca 1 kg 4 msk salt 4 msk socker 2 tsk grovkrossad svartpeppar 1 msk hackad rosmarin, helst färsk 1 msk olja GÖR SÅ HÄR: 1. Frys laxen i minst tre dygn. Låt den tina. Dela laxen i 2 delar. 2. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem. Låt dem ligga i en stor plastpåse i kylen 6-8 timmar. CrmONYOGHURTSAS God till både laxen och grönsakerna. Såsen blir bara godare av att stå till sig i kylen över natten. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 1 citron 11/2 msk honung 1 - 2 krm salt 1 krm svartpeppar 3 dl matlagningsyoghurt GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och riv skalet av citronen. Rör ner citronskal, honung, salt och peppar i yoghurten. FÖR ALLA? Citronyoghurtsas innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40