Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 TOMATSALLAD MED ÄDELOST Här har vi by
tt ut fetaosten mot ädelost och förvandlat den grekiska salladen till en svensk smakrik höstfavorft. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 1 rödlök 8 tomater 1 gurka 4 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk hackad persilja 1 gräddädelost (125 g) GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skiva löken. Skär tomater och gurka i bitar. Blanda ihop allt på ett stort djupt fat. 2. Blanda olja och vinäger och häll det över grönsakerna. Krydda med salt, peppar och persilja. 3. Smula osten i bitar över salladen vid serveringen. FÖR ALLA? Tomatsallad med ädelost innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut ädelosten och använd i stället tofu. ROSTADE RÖDBETOR OCH ÄPPLEN En härlig smakbrytare till både kycklingen och laxen. Rödbetorna kan man skala en dag i förväg och förvara i en plastpåse. Använd gärna tunna plasthandskar från apoteket, så slipper du bli röd om händerna FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 11/2 kg färska rödbetor 1 kg äpplen 2-3 msk pressad citronjuice 3 msk rapsolja 1 msk balsamvinäger 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 dl grovhackad gräslök 2 dl rucolasallad 1/2 dl riven pepparrot GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. 3. Stek dem i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. 4. Skär under tiden äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Häll över citronjuice och blanda runt. Lägg äpplena på en annan bakpappersklädd plåt och sätt in dem i övre delen av ugnen. 5. Stek rödbetor och äpplen i 10 minuter. 6. Lägg rödbetor och äpplen på ett fat. Häll över olja och vinäger. Strö över salt, peppar, gräslök, sallad och pepparrot. Servera ljummet eller kallt. FÖR ALLA? Rostade rödbetor och äpplen innehåller inte gluten, ägg eller mjölk. SVAMPSALLAD Lite nystekt svamp förgyller salladen, som helst ska serveras ljummen. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 500 g färsk svamp, tex champinjoner 1 stort salladshuvud av tex ekbladssallad 1 rödlök 2 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Dela svampen och salladen i bitar. Skala och skiva löken. 2. Blanda salladen och löken på ett stort fat. 3. Stek svampen i olja i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. 4. Blanda svampen med salladen och servera ljummen. FÖR ALLA? Svampsallad innehåller inte gluten, ägg eller mjölk.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40