Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 RIMMAD OXBRINGA MED ROTFRUKTER OCH P
ERSIUESAS FÖR CA 10 PERSONER 21/2 kg rimmad oxbringa, beställ från köttdisken 2 gula lökar 2 morötter 2 lagerblad 8 pepparkorn ROTFRUKTER 1 kg rotselleri 1 kg potatis 4-5 morötter 500 g kålrot 10 knipplökar eller 2 purjolökar (det vita) PERSIUESAS 2 krukor persilja 5 dl vatten 2 vitlöksklyftor 1 - 2 msk konc kycklingfond 3 stjärnanis 2 dl créme fraiche färskpressad citronjuice salt, peppar FÖRBERED 1 DAG I FÖRVÄG: 1. KÖTTET: Lägg köttet i en gryta och häll på kokhett vatten så att det täcker. Låt koka upp. Skumma av ordentligt. 2. Skala löken och morötterna, skär dem grovt. Lägg grönsaker, lagerblad och pepparkorn i grytan. Låt sjuda under lock i minst 2 timmar. Prova om bringan är färdigkokt; en stekgaffel ska lätt släppa taget om man sticker in den i köttet och lyfter rakt upp. 3. Lägg bringan på en plåt. Lägg en plåt/tallrik på ovansidan. Lägg på något tungt för att bringan ska bli kompakt och lättare att skära i skivor när den svalnat. Ställ kallt. Spar ca 1 liter av kokspadet till uppvärmning senare. 1. ROTFRUKTERNA: Skala selleri, potatis, morötter och kålrot. Skär dem i 2 cm stora tärningar. Ansa löken. Dela dem om de är stora. 2. Koka rotfrukterna mjuka i ca 12 minuter i lättsaltat vatten. Lägg i löken efter halva tiden. 3. Häll av vattnet. Kyl under rinnande kallt vatten. Ställ kallt. 1. SÅSEN: Grovhacka persiljan. Mixa i matberedaren med 1II dl vatten och vitlök till en grön puré. Ställ kallt. 2. Koka upp vatten, kycklingfond och stjärnanis. Vispa ner créme fraichen och låt småputtra. Ställ kallt. SERVERING: 1. Sätt ugnen på 175°C. Skär bringan i 1/2 cm tunna skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Koka upp det sparade spadet. Häll det över köttet och värm försiktigt i ca 15 minuter. 2. Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg i rotfrukterna och låt dem bli varma. 3. Hetta upp persiljepurén och créme fraicheblandningen för sig. Vispa ner persiljepurén strax före servering. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronjucie. 4. Lägg upp rotfrukterna på varma tallrikar (gärna djupa). Häll på såsen. Lägg på skivor av bringan. 31 •
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40