Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 FORTSÄTTNING BUFFÉ • KÖKE ' Stuffing
är - för de flesta av oss - ett okänt »tillbehör «. Men i USA är stuffingen lika obligatorisk som kalkonen på Thanksgiving Day. Stuffing kan närmast beskrivas som en brödblandning (torrt vitt bröd som smulas eller skorpsmulor) som smaksätts på olika sätt. En vanlig enkel stuffing består av formbröd, sidfläsk, ägg, salvia, timjan och buljong. Stuffingen fyller man kalkonen med. Men man kan också göra stuffings separat och servera som ett alternativ till pasta och potatis - så är det tänkt i dessa två (se även nästa sida) recept. FLÄSKKOTLETTER MED PARMESANOCH VITLÖKSSTUFFING FÖR 4 PERSONER 150 g formbröd (ca 6 skivor) 100 g parmesanost 2 vitlöksklyftor 3 msk russin 3 msk pinjenötter 1/2 dl finhackad persilja salt, peppar 3 ägg, vispade 50 g smör (smält) 4 rejäla fläskkotletter (ca 800 g) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Täck en avlång »limpform« med bakplåtspapper. 2. Kör formbrödet i matberedare till smulor. 3. Riv parmesanosten. Skala och finhacka vitlöken. 4. Blanda alla ingredienser utom ägg och smör. Salta och peppra 5. Smält smöret, vispa äggen lätt och vänd ner i brödblandningen. 6. Skeda försiktigt över brödblandningen i formen och packa lätt. 7. Baka i ugnen på mellersta falsen i 25-30 minuter. 8. Lyft ut stuffingen på en skärbräda och skiva upp vid servering. Servera till stekta fläskkotletter, steksky och kokta morötter. Ackompanjera gärna med en grönsallad. Energi* * Fett * * Rbrer* FÖR ALLA? Fläskkotletter med parmesan och vitlöksstuffing innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: välj glutenfritt vitt formbröd. DRYCKESTIPS: 2001 Montalto Syrah, Sicilien (nr 32413, 65 kr), 1999 Zenato Ripassa, Valpolicella Classico (nr 12324,119 kr). DUKNINGSTIPS: En enkel och opretentiös höstbuffé har vi dukat upp i köket, vitt enkelt vardagsporslin blandas med rustikt glas och keramik. Ljusstake, underlägg m m i marmor passar bra till både det lantliga porslinet och det moderna. Sallad i små portionsskålar ser trevligt ut och är praktiskt och fräscht på buffén. •
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40