Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Max 5 ingredienser Det är skönt att
kunna sno ihop en god middag utan att behöva släpa hem massor av varor i tunga kassar. Ibland kanske man till och med klarar sig på vad som redan finns i kylskåp och skafferi. AV BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER Pasta med spets Koka ca 380 g fjärilspasta enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka 1 rödlök . Fräs den i 1 msk olja. Tillsätt 1 burk (240 g) oliver med ansjovissmak utan spad. Rör ner 1 förpackning krossade tomate r (ca 400 g). Låt såsen småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Servera pastan väl avrunnen blandad med såsen och en blandad grönsallad. VitkaIsstuvning med stekt fläsk Skölj och strimla 1/2 litet vitkålshuvud (ca 500 g). Koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Mä t upp 1-2 dl av kokvattne t och häll i kastrull. Rör ner 2 dl créme fraiche. Koka upp. Rör ner vitkålen. Smaka av med 1 krm svartpeppar och 1 tsk salt och 1 dl hackad persilja. Servera vitkålen med stekta skivor rimma t fläsk (ca 400 g). En grov brödskiva ä r gott till. Röda soppan Skala 500 g rödbetor, 1 gul lök och 2-3 potatisar. Skär i bitar och kok a i ca 1 liter buljong (tärning + vatten) ca 10 minuter. Mix a med mixerstav eller i mixer. Smaka av med 2 msk vinäger, peppar och ev salt. Servera soppan rykande het med créme fraiche smaksatt med fransk senap samt bröd . Bakad potatis med grönt Välj ut 4 medelstora potatisar, te x king edward . Baka dem i 50 minute r på galler i vanlig ugn, 225°c Eller picka skinnet och ställ på fat. Baka i mikrovågsugn på högsta effekt (max 800 w) i 15-18 minuter. Skär av ett lock från varje potatis. Gröp u t en del av potatisinkråmet. Blanda detta med 1 dl lättcréme fraiche, 1 liten burk väl avrunnen majs (340 g), 2 dl gröna ärter och 1 msk hackad basilika, gärna citronvarianten, lite salt och peppar. Fördela blandningen i potatisen. Hetta upp de fyllda potatisarna 1-2 minuter i mikron . Servera med bröd och en bit ost. Favoritkyckling Bryn 4 kycklingklubbor i 1-2 msk olja. Lägg över dem i en ugnssäker form. Blanda juicen av 1 apelsin med 4 msk honung , 2 msk riven färsk ingefära, 1-2 pressade vitlöksklyftor samt lite salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen. Ställ in ca 25 minuter i ugn, 200°c. Servera med kok t jasminris och isbergssallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40