Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 Ett bord i svart. Tillverkat av en e
nkel bänkskiva från ett byggvaruhus. Bänkarna är gjorda av överblivna kraftiga plank som är klädda med aluminium folie. HÄXBRYGD 1 dl socker 2 dl vatten 2 tsk kanel 1/2 tsk ingefära 6 kryddnejlikor 2 liter drickfärdig tranbärsjuice 75 cl cider 1 citron GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda socker, vatten, kanel, ingefära och nejlika i en kastrull. Låt koka ihop i 10 minuter. Låt svalna. 2. Blanda kanellag, tranbärsjuice och cider. Häll upp i stor skål. Lägg i is och citronskivor. TROLLDEG TILL BENPIPOR 10 dl vetemjöl 5 dl salt 5 dl vatten 5 msk olja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på låg värme, 100-125°C. 2. Blanda ingredienserna väl och knåda degen tills den känns mjuk. 3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord eller en stor skärbräda. Oljan gör att degen blir lite mer elastisk och smidig att arbeta med. 4. Rulla och forma degbitar till former som påminner om benpipor och baka på mjölade plåtar i 2-4 timmar, beroende på tjocklek. Fler tips och anvisningar finns på www.ica.se MAJSMUFFINS 8 STORA ELLER 16 SMÅ 21/2 dl majsgryn (polenta) 2 dl vetemjöl 1/2 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 msk brun farin 2 ägg 1 dl gräddfil 11/2 dl mjölk 1/2 dl olja TILL GARNERING: guacamole (på burk), gräddfil och stenbitsrom GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. 3. Vispa äggen lätt och blanda dem sedan med mjölk, gräddfil och olja. 4. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat. 5. Fördela smeten i muffinsform eller i bakformar av papper. Grädda i 15-20 minuter på mellersta falsen. 6. Ta ut och låt svalna på ett galler. Garnera muffinsen med guacamole, gräddfil och stenbitsrom. Tips! Man kan variera receptet genom att tillsätta 2 dl majskorn eller 2 dl riven cheddarost till smeten innan den fördelas i formarna. FÖR ALLA? Häxbrygd innehåller inte gluten, ägg eller mjölk. Majsmuffins innehåller gluten, ägg och mjölk. FÖR ALLA? Monsterpajer innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Äggfritt: uteslut penslingen helt eller pensla med mjölk i stället för äggulor. Spöklik rök Torr-is är ett effektfullt inslag i Halloweendukningen. Men var försiktig - låt inte barnen handskas med blocken som är -79°C kalla. För bästa effekt lägger man torr-isblocken i varmt vatten. Använd aldrig dryckesglas, välj i stället en gryta ed. Torr-is framställs av flytande koldioxid som först expanderas till kolsyresnö och sedan pressas samman till is. Till Halloweenhelgerna säljs specialförpackningar av AGAs återförsäljare för 299 kr. Torr-isen förgasas även i förpackningen därför ska den förvaras kallt och förpackningen ska inte öppnas förrän isen ska användas. Torr-isen bör inte köpas/hämtas tidigare än två dagar före användningen.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40