Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 KOKT TORSK MED MUSSELOCH CHILI STUFF
ING FÖR 4 PERSONER 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 stjälk selleri 1 msk finhackad röd chilifrukt 1 msk olivolja 150 g formbröd (ca 6 skivor) 100 g västerbottenost 1 kruka persilja 1 burk musslor (225 g) salt, peppar 50 g smör 3 ägg 600 g torskfilé GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Skala och finhacka vitlök, lök och selleri. Fräs detta mjukt med den hackade chilin i olivolja i 3-4 minuter. Rör om då och då. Ta av och låt svalna något. 2. Kör brödet i matberedare till smulor. 3. Riv osten och finhacka persiljan. Häll av musslorna. 4. Blanda alla ingredienser utom smör, ägg och fisk. 5. Smält smöret, vispa äggen lätt och vänd ner i brödblandningen. 6. Lägg över i en ugnssäker form och baka i ugnen på mellersta falsen i 25-30 minuter. 7. Koka upp 1/2 liter lättsaltat vatten i en kastrull. Skär fisken i ca 15 cm stora bitar. Lägg ner i kastrullen och sätt på lock. Ta från spisen och låt stå på eftervärme i 5-7 minuter. 8. Lyft upp fisken med hålslev och lägg ovanpå stuffingen. Servera med citronklyftor. Energi Fett • * fibrer • FÖR ALLA? Kokt torsk med mussel- och chilistuffing innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: välj glutenfritt vitt formbröd. DRYCKESTIPS: 2001 Verdicchio från Garofoli, Verdicchio dei Castelli di Jesi (nr 2409, 58 kr), 2000 Gruner Veltliner Smaragd Special Selection, Österrike (nr 2945, 79 kr). DUKNINGSTIPS: Här har vi dukat för en trevlig tevekväll med vännerna, den går i enkelhetens tecken. Maten serveras ur en ugnsform i terrakotta som står vackert mot de blå tonerna i resten av dukningen.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40