Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 DETT A Ä R E N ANNON S FRÅ N LIPTO N
Lisa Wohlfahrt är en ung, talangfull keramiker på Kullahalvön i Skåne som gärna startar sin dag med en kopp te. — Min dag börjar alltid med en kopp te. S om konstnär och keramiker är energi och koncentration viktigt. — En bra start på dagen är en förutsättning för att jag ska kunna vara kreativ och arbeta effektivt förklarar Lisa. Innan jag kommit igång i ateljén är jag noga med att fa en stunds ro med en kopp te. Jag älskar mitt jobb för att det är så fritt. Jag kan styra mina dagar själv, och jag får skapa och utveckla mina idéer. Dessutom får jag arbeta med händerna. Att arbeta med lera är faktiskt tyngre än man tror. Leran ska slås och bearbetas för hand så att den blir smidig att arbeta med innan drejningen kan börja. Dessutom blir det ofta kallt och rått i verkstaden. - Då är det jättegott med en kopp te. Att sätta sig för en stunds vila och värma händerna runt koppen. Det är ett bra sätt att samla tankarna på också. Med tiden får man sina favoriter, just nu dricker jag både grönt te och svart te med varm mjölk i. EN STILLA STUND Unna dig en lugn morgon med en kopp te och ett par läckra havrescones med apelsinmarmelad Havrescone s 8 bitar 2 dl havregryn 3 dl vetemjöl 1 krm salt 2 tsk bakpulver 1/ 2 dl flytande matfett 2 dl filmjölk eller mjölk Sätt ugnen på 250 °C. Blanda gryn, mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt matfettet och blanda til l en grynig massa. Rör ner fil eller mjölk. Dela degen i två delar och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta med mjölad hand ut varje del til l en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Bryt isär kakorna och dela dem. Njut omedelbart tillsammans med en kopp te. ETT KLASSISKT TE ATT NJUTA PERSIAN EARL GREY - teet som alla te - älskare ständigt återvänder till . Gör så här: Koka upp vattnet . Lägg i tepåsen och låt teet dra 2-3 minuter. Söta gärna med råsocker. Servera teet med nybakade scones och apelsinmarmelad.
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40