Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 SPIDERCAKE FÖR 10 PERSONER 3 dl majs
olja 3 dl socker 4 ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk kanel 1 tsk bikarbonat 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 8 dl, ca 500 g, fint rivna morötter 21/2 dl hackade hasselnötter (ca 150 g) 21/2 dl russin TOPPING: 400 g cream cheese 2 dl créme fraiche 3 msk honung GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en 3-liters form, ca 26 cm i diameter. 2. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. 4. Vänd ner morötter, nötter och russin. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme. Ta ut och låt svalna. 5. Rör samman cream cheese med créme fraiche och honung i en matberedare. Bre ut toppingen på kakan. Ställ kakan kallt i 1 timme. Tips! Smält blockchoklad och ringla läskiga spindelnätsmönster över tårtan. För ytterligare instruktion se www.ica.se KANDERADE ÄPPLEN Barn bör inte göra detta utan uppsikt av en vuxen person. Hett socker ger brännskador! Sockertermometer behövs. FÖR 10 PERSONER 1 kg socker 2 dl vatten 10-12 äpplen blomsterpinnar eller engångs matpinnar 1 påse riven kokos (200 g) 200 g vit choklad GÖR SÅ HÄR: 1. Häll socker och vatten i en kastrull. Smält försiktigt sockret i kastrullen. Låt sedan blandningen koka med en sockertermometer till ca 140°C. Ta av från värmen. 2. Kapa blompinnarna så att du får 15 cm långa skaft. Tryck ner dem i äpplets stjälksida. Strö ut ett generöst lager kokos på en bricka. Doppa äpplena i omgångar i den heta lagen. Låt rinna av lite mot kastrullkanten. Ställ över på kokosbädden. Låt svalna (ej i kylskåp). 3. Smält chokladen. Låt den sedan svalna till ca 37°C, fingervarmt. 4. Ringla chokladen runt äpplena i en tunn stråle så att det blir lite spindelnätsliknande. Låt stå svalt. Se även www.ica.se FÖR ALLA? Spidercake innehåller gluten, mjölk och ägg. Kanderade äpplen innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut chokladen eller använd i stället ren mörk choklad. Spöket Laban-kakor innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: använd Sempers glutenfria digestivekex. SPÖKET LABAN-KAKOR CA 20 KAKOR 1 äggvita 2 dl florsocker gul och röd hushållsfärg 1 paket digestivekex 100 g blockchoklad Gör så här: 1. Blanda äggvita och florsocker. Tillsätt i omgångar ömsom gul och röd hushållsfärg tills du fått en någorlunda orange färg. 2. Lägg ut kexen på arbetsbänken och skeda ett tunt lager glasyr på kakorna. Låt stelna. 3. Smält chokladen. Låt den sedan svalna till fingervarm, ca 37°C. 4. Skeda eller spritsa mönster som i den mån det går påminner om ett spöke. Låt stelna och lägg sedan över på ett kakfat. Tips! Träna på ett smörpapper att göra spökmönster så blir det lättare när du gör det på kakorna. Tips! Ett par droppar vatten i chokladen gör den enklare att spritsa - men överdosera inte! Tips! En enkel sprits gör du av smörpapper, se www.ica.se
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40