Buffé 1
Buffé SEPTEMBER Trenden, råvaran och matkulturen a
tt utforska just nu.
Buffé FRAMTIDENS MAT ÄR HÄR Kockduon bakom restaur
ang Garba bjuder på härliga recept och siar om framtiden
KLIMATSPECIAL DUMPLINGS MED FÄRSKOST I KRYDDIG SV
AMPBULJONG 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Dumplings 600 g kokt skalad potatis 100 g färskost 1 dl finriven lagrad ost, gärna Folke 3 äggulor ca 3 dl vetemjöl 2 msk olivolja smör salt Buljong 200 g färsk svamp t ex karljohan, portabello eller champinjon 2 vitlöksklyftor 1 ½ liter vatten 3 kryddpepparkorn 1 tsk fänkålsfrö 1 tsk hel kummin ca 2 msk vitvinsvinäger Grönsaker 200 g morötter 1 gul lök 65 g bladspenat GÖR SÅ HÄR 1. Dumplings: Pressa potatisen i en bunke och blanda med färskost, ost, äggulor och ½ tsk salt till en smet. Tillsätt mjölet och knåda till en fast deg. Lägg degen på mjölad bänk och forma långa rullar ca 2 cm i diameter. Skär rullarna i 2 cm långa stavar och forma stavarna med en gaffel till dumplings. Lägg dumplingsarna på en mjölad plåt och låt stå och torka i rumstemperatur ca 40 minuter. 2. Buljong: Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skiva vitlöken. Koka upp svamp, vitlök och vatten i en kastrull. Mortla kryddorna och tillsätt dem i buljongen, låt sjuda 1 timme. Smaka av med salt och vinäger. 3. Grönsaker: Skala och skär morötterna i bitar. Skala och hacka löken. Stek morötter och lök i 2 msk smör i en stekpanna tills de mjuknar. Smaka av med salt. 4. Koka dumplingsarna i väl saltat vatten i en kastrull 2–3 minuter. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik, olja dumplingsarna lätt så att de inte fastnar i varandra. Förutom välbesökt restaurang och bar rymmer Garba även ett hantverksbageri med tjusiga bakverk och goda bröd. 5. Koka upp buljongen. Stek dumplingsarna i 3 msk smör i en stekpanna. Lägg spenaten i den varma buljongen. Lägg upp dumplings och grönsaker i djupa tallrikar och häll den varma buljongen över. 15 BUFFÉ #09/2021
Buffé PREPPA KLIMATSMART! Följ med hem till familj
en Zetterström-Krantz som lagar månadens Söndagspreppen
Buffé VÅGA VÄLJA FISK Lär dig mer om matlagning me
d fisk och skaldjur i huvudrollen, tillsammans med kocke
Buffé BUFFÉ REDER UT Hur lätt är det att göra rätt
val i matbutiken? Vi gör en djupdykning i hållbarhetsmä
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att skaffa sig lite nyttigare matvanor, denna gång geno
Buffé ICAs EGNA SIDOR ICAs matkasse fyller 10 år,
juicer i hållbar förpackning och ett samtal om potatis.
Buffé SOFIAS SPANING Allas vår favorit kanelbullen
serverad i nytt format! Buffés matkreatör visar hur du