Buffé 1
Buffé SEPTEMBER Trenden, råvaran och matkulturen a
tt utforska just nu.
Buffé FRAMTIDENS MAT ÄR HÄR Kockduon bakom restaur
ang Garba bjuder på härliga recept och siar om framtiden
KLIMATSPECIAL VEGOKEBAB PÅ KÅLROT MED LÖKRINGAR,
RÖD SÅS OCH YOGHURT 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 600 g kålrot 1 tsk strösocker 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander ½ tsk cayennepeppar ½ tsk svartpeppar 2 msk olivolja salt pitabröd, salladsblad och surkål till servering Röd sås 1 röd paprika 1 röd chili 3 vitlöksklyftor 1 liten tomat 2 msk färskpressad citronjuice ½ dl olivolja Yoghurtsås 2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk olivolja 1 msk färskpressad citronjuice Lökringar 1 stor gul lök 2 dl kall öl 2 dl vetemjöl ca 1 liter frityrolja GÖR SÅ HÄR 1. Röd sås: Dela och kärna ur paprikan och chilin. Skala vitlöken. Halvera tomaten. Grilla tomat, paprika, chili och vitlök i en grillpanna ca 10 minuter. Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt. 2. Yoghurtsås: Blanda yoghurt, olja, citronjuice och ½ tsk salt. 3. Sätt ugnen på 200 °C. Tvätta och skär kålroten i ca ½ cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda kryddorna och strö över kålroten på båda sidor. Ringla över oljan. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills kålroten är mjuk. 4. Lökringar: Skala löken och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda öl, vetemjöl och ½ tsk salt till en smet. Värm oljan i en kastrull till ca 170 °C. Doppa lökringarna i smeten. Fritera i oljan i omgångar tills de är gyllene. Strö över salt. 5. Fyll pitabröden med kålrot, lökringar, sallad, surkål och såserna. För oss är det viktigt att jobba så nära och lokalt som möjligt. 19 BUFFÉ #09/2021 TIPS! Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren.
Buffé PREPPA KLIMATSMART! Följ med hem till familj
en Zetterström-Krantz som lagar månadens Söndagspreppen
Buffé VÅGA VÄLJA FISK Lär dig mer om matlagning me
d fisk och skaldjur i huvudrollen, tillsammans med kocke
Buffé BUFFÉ REDER UT Hur lätt är det att göra rätt
val i matbutiken? Vi gör en djupdykning i hållbarhetsmä
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att skaffa sig lite nyttigare matvanor, denna gång geno
Buffé ICAs EGNA SIDOR ICAs matkasse fyller 10 år,
juicer i hållbar förpackning och ett samtal om potatis.
Buffé SOFIAS SPANING Allas vår favorit kanelbullen
serverad i nytt format! Buffés matkreatör visar hur du