Buffé 1
Buffé SEPTEMBER Trenden, råvaran och matkulturen a
tt utforska just nu.
Buffé FRAMTIDENS MAT ÄR HÄR Kockduon bakom restaur
ang Garba bjuder på härliga recept och siar om framtiden
Buffé PREPPA KLIMATSMART! Följ med hem till familj
en Zetterström-Krantz som lagar månadens Söndagspreppen
Buffé VÅGA VÄLJA FISK Lär dig mer om matlagning me
d fisk och skaldjur i huvudrollen, tillsammans med kocke
Buffé BUFFÉ REDER UT Hur lätt är det att göra rätt
val i matbutiken? Vi gör en djupdykning i hållbarhetsmä
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att skaffa sig lite nyttigare matvanor, denna gång geno
Buffé ICAs EGNA SIDOR ICAs matkasse fyller 10 år,
juicer i hållbar förpackning och ett samtal om potatis.
Buffé SOFIAS SPANING Allas vår favorit kanelbullen
serverad i nytt format! Buffés matkreatör visar hur du SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Kanelbullesockerkaka Två klassiker i en smäll! Baka en saftig sockerkaka med smak av kanelbulle – perfekt fi ka på kanelbullens dag den 4 oktober. TIPS! Gör sockerkakan i portionsformat och använd muffi nsformar. Grädda då i 200 °C ca 10 minuter. Rör ihop 1 dl flosocker med ca 1 msk kallt vatten till en glasyr och ringla över kakan. KANELBULLESOCKERKAKA CA 10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER MISSA INTE Vill du se hur man gör sockerkakan steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ msk vaniljsocker 150 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 stora ägg 1 ½ dl rumsvarm mjölk Fyllning 50 g smör ¾ dl strösocker 1 ½ msk kanel 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk GÖR SÅ HÄR RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL 1. Fyllning: smält smöret i en kastrull och rör ner socker, kanel, mjöl och mjölk. 2. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen under vispning, ett i taget. Vispa ner de torra ingredienserna och sist mjölken till en slät smet. 3. Häll hälften av smeten i en smord form som rymmer ca 2 liter. Häll på socker- och kanelblandningen och sedan resten av smeten. Dra med en gaffel genom smeten så den blir marmorerad. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter, känn med sticka så kakan är torr. Låt svalna 5–10 minuter och stjälp sedan upp kakan. TÄVLA OM BOKEN VILDPLOCKAD SVAMP Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Vildplockad svamp” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Vildplockad svamp”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 september. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 1. Vilken hållbarhetsmärkning används för odlad fi sk? A Svanen B MSC C ASC 2. Vilket datum är kanelbullens dag? A 29 september B 4 oktober C 7 oktober 3. Hur stort koldioxidavtryck får en måltid max ha per portion för att klassas som klimatsmart? A 0,2 kg CO2-e B 0,5 kg CO2-e C 0,8 kg CO2-e Rätt svar från Buffé #08: 1. 14 2. Saga 3. Puffmajs SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör 39 BUFFÉ #09/2021 Buffé #10 kommer 20–21 oktober.