Loading...
Buffé 1
Buffé SEPTEMBER Trenden, råvaran och matkulturen a
tt utforska just nu.
Buffé FRAMTIDENS MAT ÄR HÄR Kockduon bakom restaur
ang Garba bjuder på härliga recept och siar om framtiden
Buffé PREPPA KLIMATSMART! Följ med hem till familj
en Zetterström-Krantz som lagar månadens Söndagspreppen
Buffé VÅGA VÄLJA FISK Lär dig mer om matlagning me
d fisk och skaldjur i huvudrollen, tillsammans med kocke
KLIMATSPECIAL Det kan vara faktorer som hur eller
var den är fiskad som avgör om den är ett bra val. Om du använder hel fisk: börja med att öppna buken, rensa ur och skölja rent. BLÅMUSSLOR MED ÄPPELCIDER OCH CHORIZO 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER Tärna chorizon fint. Fräs schalottenlök, vitlök och fänkål i oljan. Tillsätt chorizon och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt cidern och låt koka upp. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 5 minuter. 1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta ½ fänkål ca 150 g 1 stark chorizo 1 msk olivolja 5 dl torr äppelcider 2 dl vispgrädde 2 msk hackad persilja salt bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Om någon har öppnat sig så knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den. 2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka fänkålen fint. 28 BUFFÉ #09/2021 3. Lägg i musslorna och lägg på ett lock och låt koka ca 2–3 minuter tills musslorna öppnar sig. Lyft upp musslorna och fördela i fyra skålar. Smaka av soppan med salt. Blanda ner persiljan och häll över musslorna. Servera med bröd. TIPS! Vill du göra rätten utan chorizo? Tillsätt hackad chili istället för extra hetta. WWF:s Fiskguiden hittar du på nätet och där finns information om vad som är viktigt att tänka på när du väljer fisksort.
Buffé BUFFÉ REDER UT Hur lätt är det att göra rätt
val i matbutiken? Vi gör en djupdykning i hållbarhetsmä
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att skaffa sig lite nyttigare matvanor, denna gång geno
Buffé ICAs EGNA SIDOR ICAs matkasse fyller 10 år,
juicer i hållbar förpackning och ett samtal om potatis.
Buffé SOFIAS SPANING Allas vår favorit kanelbullen
serverad i nytt format! Buffés matkreatör visar hur du