Buffé 1
Buffé SEPTEMBER Trenden, råvaran och matkulturen a
tt utforska just nu.
Buffé FRAMTIDENS MAT ÄR HÄR Kockduon bakom restaur
ang Garba bjuder på härliga recept och siar om framtiden
Buffé PREPPA KLIMATSMART! Följ med hem till familj
en Zetterström-Krantz som lagar månadens Söndagspreppen
Buffé VÅGA VÄLJA FISK Lär dig mer om matlagning me
d fisk och skaldjur i huvudrollen, tillsammans med kocke
Buffé BUFFÉ REDER UT Hur lätt är det att göra rätt
val i matbutiken? Vi gör en djupdykning i hållbarhetsmä
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att skaffa sig lite nyttigare matvanor, denna gång geno MATNYTTIGT Gyllene och värmande Under vinjetten Matnyttigt bjuder vi tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge på lite nyttigare matinspiration. Ännu fler hälsosamma tips hittar du på buffe.se GRÖNSAKSSOPPA MED GURKMEJA 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ½ purjolök ca 150 g 3 stjälkselleri 2 morötter ca 200 g 1 broccoli 250 g ¼ vitkål ca 250 g 2 tsk gurkmeja 2 msk olja 2 dl tärnad pumpa t ex butternut 1 dl tärnad rättika 1 liter vatten salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj purjolöken noga och skiva tunt. Skiva sellerin. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skär broccolin och vitkålen i mindre bitar. 2. Stek lök, vitlök, purjolök, selleri, morot och gurkmeja i oljan ca 5 minuter. Tillsätt broccoli, pumpa, rättika och vatten. Låt koka ca 15 minuter. Lägg ner vitkålen och låt koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med strimlad persilja. Servera gärna med fröknäcke och färskost. 3 ANLEDNINGAR ATT ÄTA GURKMEJA Laga en värmande soppa som piggar upp – prova Frida Ronges recept med färg och smak av gurkmeja! TIPS! Använd de grönsaker och rotfrukter du har hemma, som palsternacka, gul lök, kålrot, rotselleri eller blomkål. FRIDA RONGE BOR: Stockholm GÖR: Kock, kokboksförfattare och gastronomisk ledare på restaurangen Tak INSTAGRAM: @fridaronge – Innehåller antioxidanter – Används som huskur som sägs hjälpa matsmältningen på traven – Ger en vackert gul färg 35 BUFFÉ #09/2021 RECEPT FRIDA RONGE STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SIMON BAJADA
Buffé ICAs EGNA SIDOR ICAs matkasse fyller 10 år,
juicer i hållbar förpackning och ett samtal om potatis.
Buffé SOFIAS SPANING Allas vår favorit kanelbullen
serverad i nytt format! Buffés matkreatör visar hur du