Loading...
Buffé 1
Buffé SEPTEMBER Trenden, råvaran och matkulturen a
tt utforska just nu.
Buffé FRAMTIDENS MAT ÄR HÄR Kockduon bakom restaur
ang Garba bjuder på härliga recept och siar om framtiden
Buffé PREPPA KLIMATSMART! Följ med hem till familj
en Zetterström-Krantz som lagar månadens Söndagspreppen
Buffé VÅGA VÄLJA FISK Lär dig mer om matlagning me
d fisk och skaldjur i huvudrollen, tillsammans med kocke
KLIMATSPECIAL HAVETS WALLENBERGARE 4 PERSONER / Ö
VER 60 MIN INGREDIENSER 250 g laxfilé utan skinn 250 g torskfilé eller annan vit fisk utan skinn 1 krm vitpeppar 4 dl vispgrädde ca 2 dl ströbröd eller panko rapsolja, smör salt rårörda lingon, kokta gröna ärtor och citronklyftor till servering Potatispuré 900 g mjölig potatis 1 ½ dl mjölk 1 ½ dl vispgrädde 3 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Ställ in bunken och kniven till en matberedare i frysen minst 30 minuter. 2. Potatispuré: Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Pressa potatisen och blanda med smör och gräddmjölken till en puré. Smaka av med salt. 3. Skär fisken i mindre bitar och lägg i den kalla bunken med 1 tsk salt och peppar. Mixa så att fisken finfördelas, tillsätt grädden i en tunn stråle under fortsatt mixning. 4. Sätt ugnen på 125 °C. Forma smeten till 4 stora eller 8 mindre runda bollar och lägg på ett fat med ströbröd. Tryck till försiktigt och vänd runt i ströbrödet. Stek wallenbergarna i rikligt med olja och smör tills de är gyllene. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 58 °C. 5. Servera med potatispuré, rårörda lingon, ärtor och citronklyftor. Toppa gärna med dill. 27 BUFFÉ #09/2021
Buffé BUFFÉ REDER UT Hur lätt är det att göra rätt
val i matbutiken? Vi gör en djupdykning i hållbarhetsmä
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
att skaffa sig lite nyttigare matvanor, denna gång geno
Buffé ICAs EGNA SIDOR ICAs matkasse fyller 10 år,
juicer i hållbar förpackning och ett samtal om potatis.
Buffé SOFIAS SPANING Allas vår favorit kanelbullen
serverad i nytt format! Buffés matkreatör visar hur du