Buffé 1
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
GRILLA NIVÅ medel AUBERGINESPETT MED RÅRISSALLAD
4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 auberginer à ca 250 g 2 dl råris, gärna svart 1 broccoli 250 g 2 msk rostade sesamfrön 1 dl hackad koriander salt srirachamajonnäs till servering Misoglaze 2 msk misopaste 2 msk japansk soja 2 msk rapsolja Dressing ½ dl olivolja 1 msk färskpressad limejuice 1 riven vitlöksklyfta ½ skivad röd chili 2 msk riven ingefära En rätt som kräver viss förberedelse: för dig som vill ta grillandet till nästa nivå. GÖR SÅ HÄR 1. Skär auberginerna i ca 2 cm stora tärningar. Lägg i en bunke och blanda med 2 tsk salt. Låt stå minst 1 timme eller i kylen under dagen om man vill förbereda. 2. Rör ihop alla ingredienser till misoglazen. Skölj auberginen och krama ur vätskan, torka väl med hushållspapper. Trä upp dem på 12 korta spett. Pensla med misoglazen runt om. 3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i fyra bitar. Rör ihop dressingen och krydda med 1 krm salt. 4. Grilla spetten runt om på indirekt värme ca 20 minuter. 5. Grilla broccolin runt om på direkt värme några minuter, dra den mot indirekt värme om den får för mycket färg. Krydda med 2 krm salt. Skär broccolin i små bitar. 6. Blanda broccolin med ris och dressing. Strö över sesamfrön och koriander. Servera salladen med auberginespett och srirachamajonnäs. Recept på srirachamajonnäs finns på buffe.se. 17 BUFFÉ #05/2019
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET