Buffé 1
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET SISTA ORDET Svalkande sött Sofia
s favoriter: Sommaren står för dörren! Buffés matkreatör Sofia Nilsson delar med sig av inspiration, ger smarta tips och bjuder på sina bästa recept för säsongens soliga stunder. Tips för sommardrinken – Frys in iskuber med ätbara blommor eller myntablad och lägg i drinken. – Behöver du kyla drycken snabbt? Fyll upp en bunke med is och vatten och tillsätt ca 2 msk salt per liter vatten. – Blanda basen för din favoritdrink i en stor glasburk med lock och tappkran. Låt tillbehör såsom is, färsk mynta och lime stå bredvid så att gäster enkelt kan ta för sig själva. För ännu mer matinspiration och tips, följ mig på Instagram @foodbysofia. Inget smakar mer sommar än glass! GLASSPINNAR I FORM Ett somrigt och lite annorlunda sätt att servera glass – och dessutom barnsligt gott! Tryck ut krossade Oreokakor i botten på en form. Bred ut ett lager med glass, gör gärna flera lager med olika smaker. Stick ner glasspinnar och ställ i frysen några timmar. Skär i rutor och servera som glasspinnar. Tävla om boken Grilla grönt Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Grilla grönt” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm. Märk kuvertet med “Grilla grönt". Vi behöver ditt bidrag senast 31 maj. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Hur lång tid bakas napolitansk pizza i ugnen? A 5 sekunder B 60 sekunder C 3 minuter 2. Vad är det som reagerar med olja vid frityr? A Luft B Vätska C Salt 3. Vilket djurs mjölk används för att producera mascarpone? A Get B Buffel C Ko Rätt svar från Buffé #04: 1. Maj–juni 2. Vete 3. Mängden grädde Mi ssa inte Söndagspreppen på buf fe.se. 39 BUFFÉ #05/2019 Buf fé #06–07 kommer 18 juni Foto Idha Lindhag