Buffé 1
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
BUFFÉ BESÖKER PIZZADEG 4 PIZZOR / ÖVER 60 MIN Smu
la 4 g färsk jäst i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt 700 g vetemjöl och 5 dl vatten. Blanda på låg hastighet ca 5 minuter. Tillsätt 2 tsk salt och 2 msk olivolja och blanda ytterligare 5 minuter på medelhastighet. Lägg upp degen på bakbord. Dela degen i fyra bitar och rulla till jämna bollar. Gnid in degen med olivolja så den inte torkar. Låt jäsa 4–5 timmar i rumstemperatur eller 12–24 timmar i kylen. PIZZA FUNGHI 4 PIZZOR / 30 MIN INGREDIENSER › 1 sats pizzadeg (se recept) 250 g färska champinjoner 1 skalad vitlöksklyfta ½ tsk salt ca 400 g mozzarella 2 dl finriven parmesan 1 dl basilikablad citronklyftor GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt 200 g av champinjonerna och vitlöken, låt koka 5 minuter. Häll av och mixa med salt till en slät kräm. Skiva resten av champinjonerna tunt. 2. Sätt ugnen på 250° C. Kavla eller dra ut degen till runda pizzor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Bred ut champinjonkrämen och bryt mozzarellan i stora bitar och fördela över. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter tills pizzan får fin färg. 3. Toppa med de skivade champinjonerna, parmesan och basilika. Pressa över lite citron. PIZZA CRUDO 4 PIZZOR / 30 MIN INGREDIENSER 1 sats pizzadeg (se recept) 1 burk hela tomater ca 400 g ½ tsk salt 300 g buffelmozzarella 2 dl basilikablad 2 dl oliver 4 msk kapris 12 skivor lufttorkad skinka t ex prosciutto ruccola och finriven parmesan att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Mosa tomaterna och blanda med saltet. 2. Sätt ugnen på 250° C. Kavla eller dra ut degen till runda pizzor och lägg på bakpappersklädda plåtar. 3. Bred ut ca ½ dl tomatsås per pizza. Bryt mozzarellan i stora bitar och fördela över. Strö på basilikan. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter tills pizzan får fin färg. 4. Toppa med oliver, kapris och lufttorkad skinka. Strö över ruccola och parmesan. Ringla gärna över lite olivolja. Pizzorna på bilden är gjorda med en äkta napolitansk pizzadeg, och bakade i en vedugn. Vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott! 33 BUFFÉ #05/2019 ›
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET