Loading...
Buffé 1
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
BUFFÉ BESÖKER ÄPPELKAKA MED FRÖTOSCA 10–12 PERSON
ER / 45 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 3–4 syrliga äpplen 150 g rumsvarmt smör 1 ½ dl strösocker 3 små ägg 2 ½ dl vetemjöl ¾ tsk bakpulver ¾ tsk kardemumma 1 ½ tsk vaniljsocker Topping 75 g smör 1 msk ljus sirap 1 ½ dl råsocker 1 dl havregryn 1 msk solroskärnor ½ msk vallmofrön 1 msk pumpafrön ½ krm salt 1. Sätt ugnen på 200° C. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. 2. Häll smeten i en smord pajform ca 28 cm i diameter. 3. Dela och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och tryck ner i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 225° C. 4. Topping: Koka upp smör, sirap och socker. Tillsätt havregryn, solroskärnor, vallmofrön, pumpafrön och salt. Bred toppingen på kakan och grädda ytterligare 5–10 minuter tills den är gyllene. Servera gärna med vispad grädde. 35 BUFFÉ #05/2019
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET