Buffé 1
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
FESTMAT GRÖNT PAJ MED KARAMELLISERAD LÖK OCH SVAR
TA OLIVER 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 125 g kallt smör 3 dl vetemjöl 1–2 msk kallt vatten salt ruccola att toppa med Fyllning 5 gula lökar 3 msk olivolja 1 dl urkärnade kalamataoliver 2 msk hackad färsk timjan eller 2 tsk torkad 200 g getost 2 ägg 2 dl mjölk (3 %) 2 krm svartpeppar 1 dl mandelspån GÖR SÅ HÄR 1. Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör och ½ tsk salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter och nagga botten. Ställ i frysen 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 225° C. Skala och skiva löken tunt. Fräs i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 15 minuter tills löken är mjuk. Blanda ner oliver, timjan och 2 krm salt. 3. Förgrädda pajskalet 10–15 minuter tills det får lite färg. Lägg lökfräset i pajskalet och smula över osten. 4. Vispa ihop ägg, mjölk, ½ tsk salt och peppar och häll över. Strö över mandel. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått lite färg. Låt svalna lite. 5. Toppa med ruccola vid servering. Servera gärna ljummen. GRÖN SOMMARSALLAD 8–10 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 knippen grön sparris à 250 g 300 g haricots verts 250 g frysta sojabönor 1 kruka basilika 150 g fetaost flingsalt, svartpeppar Pestovinägrett ½ dl pesto 1 msk äppelcidervinäger 1 dl finriven parmesan ½ dl olivolja Fröcrunch ½ dl pumpafrön ½ dl solroskärnor 2 tsk flytande honung 1 tsk olivolja 1 krm chiliflakes GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten och krydda med ½ tsk flingsalt och ½ tsk peppar. 2. Fröcrunch: Stek fröna och kärnorna hastigt med honungen i oljan tills de får färg. Ta från värmen och blanda med chiliflakes och 1 tsk flingsalt. Ställ åt sidan. 3. Bryt ev av den nedre delen på sparrisen. Lägg ner sparrisen och haricots verts i kokande vatten och koka ca 3 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. 4. Blanda haricots verts, sparris och sojabönor med vinägretten och basilikablad på ett stort fat. Smula över fetaosten och strö på fröcrunchet. 26 BUFFÉ #04/2019 BUFFÉ #05/2019
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET