Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE SIDSEL RUDOLPH Matstylist Vi
ll du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Danska Sidsel har en bakgrund som keramiker och produktdesigner och jobbar med mängder av olika uppdrag som reklam, kokböcker och redaktionellt innehåll. I månadens Buffé har hon stylat sidorna 30–35. Vilken är din favoritprimör och hur äter du den? Det är något visst med att flytta ut måltiderna i det fria. NÄR VI FRÅGADE våra barn om de ville äta ute häromkvällen blev svaret, till vår överraskning, ett rungande ja. De brukar nämligen föredra att äta hemma, snabbt och ganska motvilligt, för att så snart som möjligt få fortsätta med sitt. Men den här kvällen ville de alltså gå på restaurang. Trodde vi. EN PROMENAD I den ljusa vårkvällen tog oss till en nyöppnad peruansk restaurang som vi vuxna varit nyfikna på och som med lite tur kanske kunde ha något som också föll en fem- och en tioåring i smaken. När vi så kom fram och öppnade entrédörren för att gå in protesterade plötsligt båda barnen högljutt: “Vi skulle ju äta ute!!!” DET ÄR NÅGOT visst med att flytta ut måltiderna i det fria. Efter den långa och mörka svenska vintern vill man, när ljuset och värmen äntligen gör comeback, ägna så mycket tid som möjligt utomhus. Och visst är det en sanning och inte bara en klyscha att faktiskt all mat smakar bättre utomhus? I DET HÄR numret bjuder vi på enkla och goda recept till sommarens alla fester, låter kocken Malin Landqvist hålla grillskola för amatör och proffs och gör ett besök på en av södra Sveriges pärlor för komma hem med de bästa recepten på napolitansk pizza. Trevlig läsning, – Dansk färskpotatis på grovt rågbröd med smör, majonnäs, lök och mycket salt och peppar. Det finns inget bättre! Vad grillar du helst i sommar? – Majskolvar. De smakar gott, är vackra, lätta att förbereda och funkar för både vuxna och barn. Med olika toppings kan man lätt smaksätta dem lite. Jag brukar välja smör, salt, parmesan och citronskal. JOHANNA ÅKERBERG KASSEL Fotograf Johanna är fotografen som helst fotar människor och mat, gärna i kombination. På sidorna 13–19 hittar du Buffés grillreportage som Johanna förevigat. Vilken är din favoritprimör och hur äter du den? – Det är omöjligt att välja! Späda morötter med smör och citron, mmm... Sparris med massa smör och parmesan! Och rabarbern! Vad grillar du helst i sommar? – Grönsakspaket proppade med olivolja och färska örter. Och så citroner, förstås. ICA-handlare i fokus ANNA LINDQUIST ICA Supermarket Vallås Anna är tredje generationens handlare i den butik som hennes farfar startade 1973 – det roligaste jobb hon kan tänka sig! Vilken är din favorit bland ICAs egna grillprodukter? Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #05/2019 – Jag älskar ICAs chimichurrisås, den passar perfekt till allt! Vad säljer ni mycket av i butiken i grilltider? – Våra chark- och köttprodukter från våra lokala leverantörer, vilket känns extra kul. Fotografen Line Klein med teamet (och hunden Robbie) bakom Mölle Krukmakeri & Café. Ledare “
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET