Buffé 1
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
FESTMAT MELONGAZPACHO 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN
INGREDIENSER ca 2 kg kall melon, t ex Cantaloupe 1 dl myntablad ½–1 röd chilifrukt 2 msk färskpressad limejuice 2 krm salt 1 finskuren salladslök GÖR SÅ HÄR 1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet och mixa slätt tillsammans med ½ dl mynta, chili, limejuice och salt. Späd ev med lite vatten. Ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. 2. Servera gazpachon i små glas och toppa med salladslök och resten av myntan. TIPS! Spara och diska ur glasburkar och använd som serveringsglas. TIPS! Gör en rabarberspritzer: byt ut flädersaften mot rabarbersaft. JORDGUBBSSALLAD MED KYCKLING OCH BALSAMICODRESSING 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g kycklingfiléer 1 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 140 g skivat bacon 1 liter färska jordgubbar 100 g ädelost 150 g blandsallad 1 dl hackade rostade pekannötter flingsalt, svartpeppar Balsamicodressing 2 msk balsamvinäger 2 tsk flytande honung ¾ dl olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. Bryn kycklingen runt om i oljan tills den får fin färg. Krydda med timjan, 1 tsk flingsalt och ½ tsk peppar och lägg i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är klar. Låt svalna och skär i skivor. 2. Vispa ihop alla ingredienser till balsamicodressingen och krydda med 2 krm flingsalt och 2 krm peppar. 3. Strimla baconet fint. Stek i en torr panna tills det blir knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj, ansa och kvarta jordgubbarna. Låt rinna av på hushållspapper. Smula ädelosten. 4. Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg upp på ett stort fat. Toppa med kyckling, jordgubbar, bacon, ost och nötter. Ringla över resten av dressingen. FLÄDERSPRITZER 8–10 PERSONER / 15 MIN Blanda 1 flaska torrt vitt vin 75 cl med 2 dl konc flädersaft och 8 dl kolsyrat vatten i en stor kanna. Fördela drycken i glas med mycket is, skivad lime, hallon och myntablad. TIPS! Köp eller grava egen lax och toppa med tunt skuren fänkål, olja, citronjuice och dill. 25 BUFFÉ #05/2019 ›
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET