Buffé 1
Buffé MAJ – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé KONSTEN ATT GRILLA
Buffé FASCINATION FÖR FRITYR
Buffé DUKA UPP FÖR BUFFÉ
FESTMAT VANILJRUTOR MED MANDEL CA 24 BITAR / ÖVER
60 MIN INGREDIENSER 500 g kallt smör 1 liter vetemjöl 600 g 3 dl rå- eller strösocker 1 msk bakpulver ¾ tsk salt 1 dl mandelspån 2 dl färska hallon florsocker att pudra över Vaniljkräm 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver 8 äggulor 1 liter mjölk (3 %) 2 ½ dl strösocker 1 dl majsstärkelse GÖR SÅ HÄR 1. Vaniljkräm: Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills den tjocknar. Låt svalna. Lyft upp vaniljstången. 2. Sätt ugnen på 200° C. Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor matberedare och mixa ihop. 3. Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd långpanna eller form, ca 30 x 35 cm. Bred över den kalla vaniljkrämen i ett jämnt lager. Smula resten av degen över och strö på mandel. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan rutor. Pudra över florsocker och garnera med hallon vid servering. ETON MESS MED JORDGUBBAR OCH LIME 8–10 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 4 dl vispgrädde 2 dl fet yoghurt (10 %) 1 dl florsocker 2 tsk finrivet limeskal 1 liter färska jordgubbar 15–20 maränger finrivet limeskal till topping GÖR SÅ HÄR 1. Vispa grädden och blanda med yoghurten, florsockret och limeskal. Skölj, ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. 2. Varva krossade maränger, grädde och jordgubbar i portionsglas eller lägg upp på ett stort fat. Toppa med limeskal. 27 BUFFÉ #05/2019 TIPS! › Gör dina egna maränger, recept hittar du på sidan 29.
Buffé MATSKOLA
Buffé KULLABERGS LILLA NEAPEL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET