Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
MIDSOMMAR Färska örter på toppen är ett måste. De
t gör rätterna vackra, levande och inbjudande. SOCKERSALTAD LAX MED GRÄDDFIL, RÄDISOR OCH GURKA 10–12 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Lax 1 hel odlad laxsida ca 1,2 kg 4 msk strösocker ¾ dl salt Topping 2 dl gräddfil 1 dl vispgrädde 3 msk färskpressad citronjuice ½ tsk salt 1 knippe rädisor 200 g 1 liten gurka 1 kruka dill 3 msk olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Lax: Skär laxen i två bitar. Ta ev bort ben från laxen med en tång. Blanda socker och salt. Gnid in filéerna med blandningen. Lägg ihop tunn del mot tjock del med skinnsidan utåt. Lägg filéerna i en plastpåse och förslut. Lägg i kylen 2 dygn. Vänd laxen då och då. 2. Skär bort skinnet från laxen och skär laxen i ca ½ cm tunna skivor och lägg på ett fat. 3. Rör ihop gräddfil, grädde, citronjuice och salt. Ansa och skiva rädisorna. Skiva gurkan tunt. Hacka dillen. Ringla såsen över laxen. Blanda rädisor, gurka och dill med olja och fördela över. Servera direkt. 15 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING