Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING SOFIAS SPANING Det lagar jag
helst just nu: Agua fresca MISSA INTE Vill du se hur man gör juicen steg för steg? Eller letar du efter ännu fler tips och matig inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. TÄVLA OM BOKEN GELATO. Skicka dina svar och din adress till buffe@ studiobon.com med ämnesraden “Gelato” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Gelato". Vi behöver ditt bidrag senast 30 juni. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad heter valutan i Laos? A Baht B Kip C Dong 2. Hur mycket vatten består vattenmelon av? A 70 % B 80 % C 90 % 3. Vad heter Danmarks midsommar? A Sommer ferie B Midsommer C Sankt Hans En het sommardag svalkar jag mig helst med drycken agua fresca! Här gör jag den läskande latinamerikanska juicen av jordgubbar, vattenmelon, mynta och lime, men den går såklart att variera i oändlighet. AGUA FRESCA CA 1 ½ LITER / 15 MIN Mixa 5 dl tärnad vattenmelon, 3 dl färska jordgubbar, 5 dl kallt vatten, 3 msk rörsocker, ½ dl färskpressad limejuice och ½ dl myntablad slätt i en blender eller med stavmixer. Häll upp på kanna eller glas med mycket is. Toppa med mynta och skivad lime. Rätt svar från Buffé #05: 1. 32 % 2. En maträtt 3. I slutet av maj SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se. Sofi a Nilsson – Receptkreatör Buffé #08 kommer 19 augusti. 39 BUFFÉ #06–07/2020 RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL