Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
GLASS VANILJGLASS MED SALT KOLASÅS OCH ROSTAD MAN
DEL 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 vaniljstång 2 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl mjölk (3 %) 4 stora äggulor 1 dl strösocker ½ krm salt hackad rostad mandel att toppa med Salt kolasås 1 dl strösocker 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap ½ tsk flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Dela vaniljstången längsmed och gröp ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och mjölk. Låt koka upp och ta från värmen. 2. Vispa ihop äggulor och socker. Vispa ner gräddmjölken och salt och häll tillbaka i kastrullen. Sjud under omrörning till 85° C (koka ej). Häll glassmeten i en bunke och låt svalna. Ställ i kylen minst 8 timmar. Sila och kör i glassmaskin. Ställ i frysen till servering. 3. Salt kolasås: Karamellisera sockret i en kastrull och tillsätt försiktigt grädde och sirap under omrörning. Låt koka 7–10 minuter till en kolasås. Rör ner salt. Låt svalna. Servera gärna glassen i strut, ringla kolasåsen över och toppa med mandeln. TIPS! Frys in äggvitorna som blir över och använd senare. 30 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING