Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
HAMBURGARE CAESAR CHICKEN BURGER 4 PERSONER / 45
MIN INGREDIENSER 4 kycklinglårfiléer, gärna med skinn GÖR SÅ HÄR 1. Caesardressing: Mixa alla ingredienser utom oljan slätt. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning och mixa till en majonnäs. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 2 msk olivolja 1 msk hackad rosmarin 1 romansallad 1 dl stekt tärnad bacon 1 dl grovriven parmesan 1 tsk finrivet citronskal 4 hamburgerbröd salt, svartpeppar Caesardressing 1 ägg 1 äggula 1 skiva vitt bröd 1 vitlöksklyfta 1 tsk sherryvinäger 3 sardellfiléer 1 dl finriven parmesan 1 msk dijonsenap 2 tsk färskpressad citronjuice 1 dl olivolja 1 dl neutral matolja 2. Sätt ugnen på 175° C. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Stek i olivolja på hög värme på skinnsidan tills den är gyllene. Lägg i en ugnsform och strö över rosmarin. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 72° C ca 10 minuter. 3. Strimla salladen och blanda med bacon, parmesan och hälften av dressingen. Strö över citronskal på kycklingen. Rosta bröden. 4. Lägg en klick caesardressing på bröden. Fördela kyckling och sallad på botten och lägg ihop. ”Det finns prisvärda urbenade kycklinglår i butiken, perfekta till en burgare!” TIPS! Det går även bra att använda någon annan vinäger i caesardressingen. 25 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING