LEDARE & MEDARBETARE LENNART WEIBULL Fotograf Len
nart började sin karriär som fotograf inom den amerikanska militären. Idag är han en av Sveriges ledande matfotografer. För det här numret av Buffé har han förevigat sommarens godaste burgare, du hittar dem på sidorna 23–27. Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Vad äter du helst på midsommar? – Lunchen består självklart av matjessill med tillbehör, Västerbottenpaj och gravad lax. Till kvällen gärna något grillat med en hemlagad potatissallad. MARIE BIRDE Skribent Den yngste är bestämd. Sushi, alltid sushi. VAD SKULLE DU äta om du bara fick äta en och samma sak resten av livet? Av någon anledning är det en fråga som kommer upp med jämna mellanrum vid vårt middagsbord. Oftare än vanligt denna Måndag hela veckan-vår när mer dynamiska samtalsämnen efter gemensamma middagar sju dagar per vecka, vecka ut och vecka in, till slut börjar tryta. Den yngste är bestämd. Sushi, alltid sushi. Vi andra velar lite mer. ÄR MAN TRÖTT på att stå i köket kan svaret bli en tallrik filmjölk med müsli bara för att det går snabbast. Reglerna är oklara så det händer att någon ropar “smörgåsbord!”, för att snillrikt lyckas möta utmaningen att äta samma sak varje dag men ändå någorlunda varierat. Det vanligaste svaret är ändå klassiska godsaker som hamburgare, glass, jordgubbstårta. ALLT DET HAR vi förstås lagat för att din sommar ska bli så bra och god den bara kan bli. Johan Jureskogs high five smash burger, en enkel isglass med vattenmelon eller en midsommartårta med jordgubbar och rabarber. Vi säger inte att ni borde äta det varje dag resten av livet. Men skulle heller inte klandra er om det är så det blir. Trevlig läsning och skön sommar! Buffé är tillbaka igen i augusti. Marie är frilansskribenten som kan mycket om allt, från populärkultur till mat. I varje nummer guidar hon oss genom en tidsresa under Buffés 25 år, den här gången år 2009. Läs mer på sidan 21. Vad äter du helst på midsommar? – Jag är en riktig sockertand så på min lott står alltid tårta. Gör olika varianter varje gång men såklart med maräng och jordgubbar. ICA-handlare i fokus PETER JONSSON ICA Kvantum Skellefteå Coronapandemin har drivit ICA-handlare runtom i landet till kreativa initiativ för att stötta personer som drabbas på olika sätt. Peter Jonsson i Skellefteå är en av dem. Berätta om ert initiativ! – När coronaviruset slog till i Sverige och stadens restauranger snabbt förlorade sina gäster bestämde vi oss för att bjuda in restaurangerna att sälja sin mat hos oss. Hur fungerar det? – Hittills har nio olika restauranger Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #06–07/2020 levererat en helgkasse till oss som nästan alla gånger har sålt slut. Vi har också några restauranger som varit här och sålt allt från thaimat till sushi. Hela summan går till den aktuella restaurangen, vilket innebär att vi inte tjänar några pengar men kan fortsätta erbjuda våra kunder en gourmetkasse. Hur länge planerar ni att fortsätta? – Åtminstone juni månad ut! Eventuellt även fram till hösten, med en paus under sommarveckorna. Ledare @tidningenbuffe “
Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING