Buffé SOMMAR – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé GRÖNSKANDE MIDSOMMAR!
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé BURGARE MED KARAKTÄR
HAMBURGARE LITTLE ITALY BURGER 4 PERSONER / 45 MI
N INGREDIENSER 4 portabello 1 finhackad vitlöksklyfta 65 g ruccola 1 krm finrivet citronskal ½ dl grovriven parmesan 4 hamburgerbröd olivolja salt, svartpeppar Fyllning 1 mozzarella 125 g 1 dl pesto 2 msk rostade pinjenötter ½ dl hackade soltorkade tomater 2 msk ströbröd 1–2 krm tabasco Parmesanmajonnäs 1 ägg 1 äggula 1 tsk dijonsenap 2 tsk vit balsamvinäger 2 dl neutral matolja 1 dl finriven parmesan 1–2 krm tabasco GÖR SÅ HÄR 1. Parmesanmajonnäs: Mixa ihop ägg, äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Rör ner parmesan, tabasco och ½ tsk salt. 2. Sätt ugnen på 200° C. Skär bort foten på svampen och finhacka den. Blanda vitlök, 3 msk olja, 3 krm salt och 2 krm peppar i en bunke. Vänd runt svamparna i marinaden. Lägg med undersidan upp i en ugnsform och lägg den hackade foten i. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. 3. Fyllning: Höj temperaturen i ugnen till 250° C grill/övervärme. Skär mozzarellan i 4 skivor. Blanda ihop övriga ingredienser. Fördela fyllningen i svampen och lägg på mozzarellan. Gratinera tills osten smälter. 4. Blanda ruccola, 1 msk olja, citronskal och parmesan. Rosta bröden. 5. Bred parmesanmajonnäsen på bröden och fördela ruccolan. Lägg på portabellon och lägg ihop. ”Vegoburgare när de är som bäst – med alla goda italienska smaker på en gång.” 24 BUFFÉ #06–07/2020
Buffé GALEN I GLASS
Buffé MATSKOLA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING