Buffé 1
Buffé APRIL – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PASSION FÖR PASTA!
BUFFÉ BESÖKER VISSTE DU ATT . . . ... pangrattato
är det italienska ordet för brödsmulor? BUCATINI MED SARDELL OCH PANGRATTATO 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g bucatini 2 skivor ljust surdegsbröd ½ schalottenlök 6 sardellfiléer i olja 1 msk kapris 2 dl finriven parmesan 1 msk finrivet citronskal 3 msk färskpressad citronjuice olivolja, salt hackad persilja att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Riv eller smula brödet och stek i 2 msk olja på medelvärme tills det är gyllene. Krydda med 1 krm salt. Skala och finhacka löken. 2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet. Fräs löken, sardellerna och kaprisen i ½ dl olivolja. När sardellerna har löst upp sig: rör ner pastan och 1 dl pastavatten. Vänd ner parmesan, citronskal och -juice. Tillsätt ev mer pastavatten och rör till en krämig pasta. 3. Lägg upp på tallrikar och strö över de stekta brödsmulorna och persilja. RIGATONI MED SALSICCIA OCH KÅL 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 400 g rigatoni 300 g spetskål ca 300 g rå salsiccia ½ schalottenlök 3 dl riven parmesan 2–3 msk färskpressad citronjuice salt, svartpeppar hackad persilja att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250° C. Plocka bladen från kålen och bryt i mindre bitar. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter tills de får färg, rör om efter halva tiden. 2. Tryck ut salsiccian ur fjälstret och dela i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek salsiccian och löken i en stekpanna tills det får färg. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet. Lägg pastan i stekpannan med korvfräset och blanda med pastavattnet, parmesan och citronjuice. Värm till en krämig pasta. 4. Vänd ner kålen och smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja och gärna extra parmesan. CARBONARA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g linguine eller spaghetti 200 g pancetta eller guanciale 1 vitlöksklyfta 3 ägg 2 dl finriven pecorino 2 dl finriven parmesan svartpeppar GÖR SÅ HÄR Pastafabrikens grundare, från vänster: Linus Enge Nilsson, Tilde Möller, Per Söderberg och Pär Extor. 1. Skär pancettan i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna. Vispa ihop äggen och blanda med osten. 2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 1 dl av pastavattnet. 3. Lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt. Häll över äggsmeten och pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Strö över svartpeppar och gärna extra parmesan. 15 BUFFÉ #04/2020
Buffé Roligt och lite pyssligt: lär dig vika torte
llonis av hemmagjord pastadeg.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé SLÄCK TÖRSTEN!
Buffé VÅREN SERVERAD I EN SKÅL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET