Buffé 1
Buffé APRIL – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PASSION FÖR PASTA!
Buffé Roligt och lite pyssligt: lär dig vika torte
llonis av hemmagjord pastadeg.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé SLÄCK TÖRSTEN!
Buffé VÅREN SERVERAD I EN SKÅL
BOWLS BOWL MED KYCKLING OCH MANGO CHUTNEY 4 PERSO
NER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 8 kycklingben ca 900 g 2 msk olivolja 1 liten gurka ½ knippe grön sparris à 250 g 8 små morötter salt mango chutney till servering Ris 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 2 msk olivolja 3 dl råris 2 msk konc kycklingfond 7 dl vatten 50 g smör GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225° C. Lägg kycklingen i en ugnsform och gnid in olivolja och 2 tsk salt runt om. 2. Ställ in i ugnen ca 45 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 3. Ris: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna fint. Hetta upp olivolja i en gryta eller kastrull. Fräs ris, lök, vitlök och morötter under omrörning några minuter. Tillsätt fond och vatten och låt sjuda på låg värme under lock 30–40 minuter tills riset är klart. Rör ner smör och ¾ tsk salt. 4. Skiva gurkan. Bryt ev bort den nedre delen på sparrisen. Koka sparris och morötter i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Lägg upp riset på ett stort fat eller i fyra skålar och toppa med gurkan, sparrisen, morötterna och kycklingen. Servera med mango chutney. SNABB COUSCOUS BOWL MED ÄGG OCH AVOKADO 4 PERSONER / 15 MIN Koka 2 ½ dl couscous enligt anvisning på förpackningen med 50 g smör. Rör ner 1 dl hackade örter t ex persilja eller gräslök. Fördela couscousen i fyra skålar och toppa med stekt ägg, skivad avokado, sriracha och mer örter. 33 BUFFÉ #04/2020
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET