Buffé 1
Buffé APRIL – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PASSION FÖR PASTA!
BUFFÉ BESÖKER TORTELLONI MED RICOTTA, SALVIA OCH
BRYNT SMÖR 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 sats pastadeg (se sid 14) 150 g smör 1 dl färska salviablad ½ dl färsk timjan 1 msk färskpressad citronjuice Fyllning 250 g ricotta 2 dl riven parmesan 1 msk finrivet citronskal 2–3 msk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen. 2. Bryn smöret i en kastrull, lägg i örterna och ta från värmen. Rör ner citronjuice. 3. Kavla pastadegen i maskin eller för hand till ca 2 mm tjocka plattor. Skär ut 5 x 5 cm stora kvadrater. Lägg ca 1 tsk fyllning per ark och pensla kanterna med lite vatten. Vik över ena hörnet så det blir en triangel, se till så att all luft trycks ut. Vik över fyllningen mot spetsen, vik upp spetsen och lägg snibbarna omlott mot dig. Nyp ihop snibbarna så att de fäster. 4. Koka tortellonin i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av och spar ½ dl av pastavattnet. Vänd ner tortellonin i smöret tillsammans med pastavattnet. Toppa gärna med parmesan och svartpeppar. Vi har gjort både bröd och pizza och älskar att jobba med klassiska hantverksmetoder, så pasta kändes som ett självklart nästa steg. 18 BUFFÉ #04/2020
Buffé Roligt och lite pyssligt: lär dig vika torte
llonis av hemmagjord pastadeg.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé SLÄCK TÖRSTEN!
Buffé VÅREN SERVERAD I EN SKÅL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET