Buffé 1
Buffé APRIL – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PASSION FÖR PASTA!
Buffé Roligt och lite pyssligt: lär dig vika torte
llonis av hemmagjord pastadeg.
BUFFÉ BESÖKER GNUDI MED SPARRIS OCH BRYNT SMÖR 4
PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 1. Gnudi: Mixa ricottan till en jämn smet med stavmixer. Rör ner ägg, parmesan, citronskal, salt, muskot och 1 2 gröna sparrisar 100 g smör ½ finhackad schalottenlök ½ dl vitt vin ½ dl hackade rostade hasselnötter färsk timjan och finriven parmesan att toppa med Gnudi 350 g ricotta 2 ägg 120 g 2 dl finriven parmesan 1 msk finrivet citronskal 1 tsk salt 1 krm finriven muskotnöt 4 ½–5 dl vetemjöl /3 av mjölet. Tillsätt resten av mjölet och knåda degen på en bänk. Forma till en jämn boll. Låt degen vila i kylen 1 timme. 2. Dela degen i fyra delar på en mjölad bänk. Rulla bitarna till fyra rullar ca 2 cm i diameter. Skär i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg på ett fat och strö över lite mjöl. Ställ i kylen 1 timme. 3. Skiva sparrisen med en potatisskalare och lägg i kallt vatten. 4. Bryn smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt lök och vin. Koka gnudin i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av och spar ½ dl av kokvattnet. 5. Vänd ner gnudin i smöret tillsammans med kokvattnet och rör om. Lägg upp på tallrikar och toppa med sparris, nötter, timjan, parmesan och gärna svartpeppar. Främre tallriken: gnudi med sparris och brynt smör. Bakre tallriken: cappelletti in brodo, recept hittar du på buffe.se. 21 BUFFÉ #04/2020 F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé SLÄCK TÖRSTEN!
Buffé VÅREN SERVERAD I EN SKÅL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET