Buffé 1
Buffé APRIL – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PASSION FÖR PASTA!
Buffé Roligt och lite pyssligt: lär dig vika torte
llonis av hemmagjord pastadeg.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé SLÄCK TÖRSTEN!
Buffé VÅREN SERVERAD I EN SKÅL
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET SISTA ORDET Mackmani! Sofi as fa
voriter: Mackor av alla dess slag kan förgylla allt från brunch till fi kastund. Buffés matkreatör Sofi a Nilsson tipsar om både söta och salta varianter. 3 grillade mackor KIMCHI GRILLED CHEESE Fördela 1 dl kimchi och 8 skivor cheddar på 2 skivor ljust surdegsbröd. Lägg på 2 skivor bröd. Stek gyllene i smör eller olja och toppa med sesamfrön. GRILLAD AVOKADOTOAST Fördela 2 msk grön pesto, 1 skivad avokado, 2 dl färsk bladspenat och 8 skivor cheddar på 2 skivor ljust surdegsbröd. Lägg på 2 skivor bröd. Grilla i smörgåsgrill. TOAST MED KRONÄRTSKOCKA Blanda 4 msk färskost, 1 dl smulad fetaost och 1 dl riven mozzarella. Fördela tillsammans med 4 skivade kronärtskockor i olja på 2 skivor ljust surdegsbröd. Lägg på 2 skivor bröd. Grilla i smörgåsgrill. För ännu mer matinspiration och tips, följ @tidningenbuffe på Instagram. GLASSANDWICH MED JORDNÖTTER CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN Smält 1 dl strösocker i en stekpanna till en karamell och rör ner 2 dl salta jordnötter. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka nötterna och blanda med 1 liter vaniljglass och 2 dl jordnötssmör. Ställ i frysen. Rör ihop 200 g smält smör, 2 dl strösocker, 1 tsk vaniljpulver, 1 tsk salt, 2 dl vetemjöl, 1 dl kakao och 2 ägg. Bred ut tunt på en bakpappersklädd plåt och grädda 5 minuter i 250° C. Låt svalna. Dela på mitten och bred på glassen på ena halvan. Lägg den andra halvan ovanpå. Frys in 8 timmar. Skär i bitar. Tävla om boken Grönsaker A–Ö. Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Grönsaker A–Ö” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Grönsaker A–Ö“. Vi behöver ditt bidrag senast 30 april. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad var det i Pastafabrikens lokal tidigare? A Pizzarestaurang B Bilverkstad C Ölbryggeri 2. Vilken kokboksförfattare gick bort 2004? A Anthony Bourdain B Julia Child C Tore Wretman 3. Var kommer castelvetranooliven från? A Sicilien B Sardinien C Apulien Rätt svar från Buffé #03: 1. Pektin 2. 20 mars 3. Balder Mi ssa inte Söndagspreppen på buf fe.se. 39 BUFFÉ #04/2020 Buf fé #05 kommer 20 maj . Foto Idha Lindhag STYLING LINDA BERLIN FOTO MATHIAS NORDGREN