Buffé 1
Buffé APRIL – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PASSION FÖR PASTA!
Buffé Roligt och lite pyssligt: lär dig vika torte
llonis av hemmagjord pastadeg.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé SLÄCK TÖRSTEN!
Buffé VÅREN SERVERAD I EN SKÅL
BOWLS TIPS! Spara spadet från kikärtorna och anvä
nd istället för ägg i veganska varianter av majonnäs, maräng och andra bakverk. VEGGIE BOWL MED PRIMÖRER, KIKÄRTOR OCH ÄRTHUMMUS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 förp kokta kikärtor 380 g 3 dl quinoa ½ knippe små morötter eller snacksmorötter 200 g 4 små rödlökar 1 knippe grön sparris 250 g 3 msk olivolja 3 msk färskpressad citronjuice 1 påse färsk bladspenat 65 g 1 ask ärtskott 100 g ½ dl rostade pumpakärnor salt Ärthummus 250 g tinade frysta gröna ärtor 1 dl olivolja ½ dl naturella cashewnötter ½ dl hackad dill 1 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225° C. Häll av och skölj kikärtorna. Låt rinna av. Blanda med ½ tsk salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter. 2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. 3. Ansa morötterna och dela längsmed. Skala och halvera löken. Bryt ev bort den nedre delen på sparrisen. Koka morötterna och löken i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Tillsätt sparris och koka ytterligare 2 minuter. 4. Ärthummus: Spar ½ dl av ärtorna. Mixa resten av ingredienserna till en grov röra. Smaka av med salt. 5. Blanda quinoan med olja och citronjuice. Lägg spenat och quinoa i fyra skålar. Skär primörerna i mindre bitar och lägg på. Toppa med ärtor, kikärtor, ärtskott och frön. Servera med ärthummus. 32 BUFFÉ #04/2020
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET