Loading...
Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
SKÖRD SHAWARMA PÅ RÖDBETA OCH LAMMSTEK MED GETOST
4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 30 g chèvre 600 g stora rödbetor 500 g lammstek ½ dl hackad färsk timjan 100 g smör 3 msk honung 1 tsk fänkålsfrön 1 tsk malen spiskummin 1 tsk chiliflakes salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Lägg chèvren i frysen minst 2 timmar. 2. Sätt ugnen på 150 °C. Skrubba betorna noga. Lägg i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills de är mjuka med lite kärna och innertemperaturen är 85 °C, ca 2 timmar. 3. Sätt ugnen på 200 °C. Skär rödbetorna i ½–1 cm tjocka skivor. Skär lammsteken i lika tjocka skivor. Dela sedan så bitarna blir ungefär lika stora som rödbetsskivorna. Varva betor, timjan och lammstek i en hög. Krydda med salt och peppar mellan varje lager. Tyck ner 4 spett. 4. Lägg på en smörskiva överst och ringla över honung. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är ca 58 °C, ca 30 minuter. Skär i 4 bitar så det blir 4 spett. 5. Mortla fänkål, spiskummin och chiliflakes. Grilla spetten runtom och strö över kryddblandningen. Riv över getosten och servera. TIPS! Hittar du inte stora rödbetor? Gör två mindre shawarma med två grillspett i varje. Jag skulle säga att grönsaker är en påbörjad resa som vi bara börjat utforska. 16 BUFFÉ #08/2021
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!