Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya VARDAG Middag på NUDLAR MED KYCKLING I GRÖN CURRY 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 vitlöksklyftor 1 citrongräs 450 g kycklinglårfilé 2 msk olja 1–2 msk grön currypaste 1 burk kokosmjölk 400 ml 2 msk fisksås eller japansk soja 1 zucchini ca 350 g 250 g färska bönor tex haricots verts eller sockerärtor 270 g breda risnudlar ½ dl hackade jordnötter ½ dl rostad lök 1 kruka koriander salt limeklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala vitlöken. Strimla vitlök och citrongräs. Strimla kycklingen. Fräs vitlök, citrongräs och kyckling i oljan tills kycklingen får lite färg. Tillsätt currypasten och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk och fisksås. Låt koka ihop till hälften ca 10 minuter. Smaka av med salt eller mer fisksås. 2. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare, mandolin eller osthyvel. 3. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka bönor och risnudlar ca 3 minuter. Häll av. Lägg nudlar, bönor och zucchini i 4 skålar och toppa med såsen. Strö över jordnötter, rostad lök och koriander. Servera med lime. TIPS! Det funkar även fint att använda frysta bönor. Att laga en god middag behöver inte vara tidskrävande – vi har samlat de bästa recepten som du enkelt svänger ihop på en halvtimme. 30 minuter 19 BUFFÉ #08/2021 RECEPT OCH STYLING TOVE NILSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!