Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
RÅVARA I FOKUS Sugen på fler recept med äpple? Re
cept på äppelkräm och grilled cheese med äpple hittar du på buffe.se TIPS! Servera gärna linsgrytan med en bit bröd. DAAL MED LINSER, KOKOS OCH ÄPPLE 4 PERSONER/ 30 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 stort aromatiskt äpple t ex Saga SAGA Aromatiskt och friskt äpple med blommiga inslag och lätta, fruktiga citrustoner. Fruktköttet är saftigt och har en mjuk textur. Ett bra matäpple som passar till fläsk, fågel och i mustiga grytor. 1 msk olja 2 tsk garam masala ½ tsk chilipulver 2 msk finriven ingefära 3 dl torkade röda linser 1 tsk salt 1 grönsaksbuljongtärning 1 burk kokosmjölk 400 ml 2 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice kokosflakes, yoghurt och koriander att toppa med 29 BUFFÉ #08/2021 GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och finhacka moroten. Riv äpplet. 2. Fräs lök, vitlök, morot och äpple i oljan ca 5 minuter. Tillsätt garam masala och chili och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt ingefära, linser, 5 dl vatten, salt och buljongtärning. Låt koka ca 10 minuter. 3. Tillsätt kokosmjölk och låt koka ytterligare några minuter. Rör ner limeskal och -juice. Lägg upp i skålar och toppa med kokosflakes, yoghurt och koriander. Toppa gärna med svartpeppar. F L E R E R C E P T H I T T A R D U P Å B U F F E . S E
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!