Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
RÅVARA I FOKUS DISCOVERY Smakrikt och saftigt äpp
le med en fin balans mellan sötma och syra. Skalet är matt och ganska tjockt och fruktköttet fast och vitt, ibland med inslag av rosarött. Passar i en smulpaj, ett sötsyrligt äppelmos eller matig sallad. FÄNKÅL- OCH ÄPPELSLAW MED KRISPIG TORSK 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER GRAVENSTEIN Ett stort äpple som har ett tunt och glansigt skal. Fruktköttet är fast, saftigt och sötsyrligt och Gravenstein passar lika bra i mat som desserter eller i all sin enkelhet. AROMA Aroma är ett saftigt äpple med krispigt fruktkött. Sötman är intensiv och syrligheten väl balanserad. Gott i en frasig äppelpaj eller mos. 500 g torskrygg ¾ dl vetemjöl 1 uppvispat ägg 2 dl panko rapsolja salt, svartpeppar Fänkål- och äppelslaw 2 msk majonnäs ½ dl matyoghurt (10 %) 2 tsk finrivet citronskal 1 fänkål ca 300 g 2 msk färskpressad citronjuice 1 sötsyrligt äpple t ex Discovery ½ dl plockad dill 26 BUFFÉ #08/2021 GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop majonnäs, yoghurt, citronskal, 2 krm salt och 1 krm peppar. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin, och blanda med citronjuicen. Hyvla eller skiva äpplet tunt och halvera. Blanda såsen med fänkålen och äpplet. Lägg slawen på ett fat och toppa med dill. 2. Skär fisken i mindre bitar och krydda med ½ tsk salt runtom. Vänd i mjöl, ägg och panko. Stek i olja några minuter per sida tills fisken får fin färg. Servera med slawen.
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!