Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
VARDAG ZUCCHINIBIFFAR MED RICOTTA 4 PERSONER / 30
MIN INGREDIENSER 4 dl quinoa 1 zucchini ca 350 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vetemjöl 1 dl finriven parmesan 1 dl finhackad gräslök 2 dl matyoghurt (10 %) 1–2 msk harissa olivolja salt GÖR SÅ HÄR 1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. 2. Riv zucchinin grovt och blanda med ½ tsk salt. Låt stå 5 minuter. Vispa ihop ricotta, ägg, vetemjöl, parmesan och 2 krm salt till en jämn smet. Krama ur all vätska ur zucchinin. Blanda ner i smeten tillsammans med gräslök. 3. Stek gyllene plättar i olja. Servera med quinoan och en klick yoghurt blandad med harissa. Toppa gärna med extra gräslök. KRYDDIG FÄRS MED BÖNRÖRA OCH PITA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 burkar cannellinibönor à 380g 2 skivade vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 gul lök 400 g nötfärs 1 tsk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1 liten isbergssallad 1 jalapeño 1 kruka koriander 4 pitabröd olivolja salt GÖR SÅ HÄR 1. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Lägg i en kastrull med 1–2 dl vatten och vitlöken. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Mixa till en slät puré med ½ tsk salt och 1 msk citronjuice. 2. Skala och hacka löken. Stek färsen i 2 msk olja tills den får färg. Tillsätt lök, kryddor och ½ tsk salt och stek på medelvärme ca 5 minuter. 3. Strimla salladen. Skiva jalapeño. Blanda sallad och jalapeño med plockad koriander, 1 msk olja, 1 msk citronjuice och 1 krm salt. 4. Servera bönröran ljummen i djupa tallrikar och toppa med färs och sallad. Servera med pitabröd. TIPS! Servera biffarna med valfritt gryn som couscous, matvete eller bulgur. TIPS! Byt ut färsen mot valfri vegofärs för en vegetarisk variant på rätten. 20 BUFFÉ #08/2021
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!