Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping! SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Cacio e pepe-pizza Rikligt med nymalen svartpeppar och generösa mängder vällagrad ost. Låt ingredienserna från den italienska pastaklassikern cacio e pepe ta plats som pizzatopping! TIPS! Ont om tid? Använd färdig pizzadeg för en ljuvlig cacio e pepe-pizza på nolltid! CACIO E PEPE-PIZZA 4 PIZZOR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g ricotta 2 msk fi nrivet citronskal 3 dl riven parmesan 3 dl riven pecorino svartpeppar olivolja MISSA INTE Vill du se hur man gör pizzan steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. Deg 4 g färsk jäst ca 1 tsk 700 g vetemjöl 5 dl vatten 2 tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjöl, vatten, salt och 2 msk olja. Blanda 10 minuter på medelhastighet. RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL 2. Lägg upp degen på bakbord. Dela degen i 4 bitar och rulla till jämna bollar. Gnid in degen med olja så den inte torkar. Låt jäsa 4–5 timmar i rumstemperatur eller 12–24 timmar i kylen. 3. Sätt ugnen på 250 °C och ställ in en pizzasten eller en plåt upp och ner. Kavla eller dra ut degen till runda pizzor. Blanda ricottan med 2 msk olja och ½ tsk salt. Bred på pizzorna och strö över citronskal och hälften av osten. Grädda pizzorna i omgångar på pizzastenen 5–10 minuter. 4. Strö över resten av osten och rikligt med svartpeppar. Ringla över olja och ät direkt. TÄVLA OM BOKEN MIDDAGSKOMPASSEN Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Middagskompassen” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Middagskompassen”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 augusti. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/ tavlingsvillkor 1. På vilken sida hittas receptet som syns på tidningens omslag? A 14 B 17 C 20 2. Vilken äppelsort är extra lämplig att använda i mat? A Aroma B Saga C Rubinola 3. Vilken majstyp används för att göra popcorn? A Kornmajs B Snacksmajs C Puffmajs Rätt svar från Buffé #06–07: 1. Jättesmå 2. 6 dagar 3. 65 gram SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör 39 BUFFÉ #08/2021 Buffé #09 kommer 21–22 september.