Loading...
Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
FRUKOST PEANUT BUTTER JELLY SMOOTHIE 4 PERSONER /
30 MIN INGREDIENSER 3 dl frysta jordgubbar 3 dl frysta svenska hallon 4 msk lönnsirap ½ dl osötat jordnötssmör 1 krm salt 2 dl mjölk eller växtbaserad dryck GÖR SÅ HÄR 1. Tina bären ca 10 minuter. Mixa bär och lönnsirap slätt i en blender. Häll 1 /3 av de mixade bären i en skål och ställ åt sidan. 2. Tillsätt jordnötssmör, salt och mjölk i blendern. Mixa slätt och häll upp i fyra glas. 3. Fördela bärmixen i glasen och rör om med en sked så det blir en swirl. STEKPANNEBRÖD MED ÄGG OCH YOGHURT 4 PERSONER/ 30 MIN INGREDIENSER 4 ägg 1 msk smör eller olja 1 dl matyoghurt (10 %) 2 dl plockade örter salt, svartpeppar sriracha till servering Stekpannebröd 3 dl vetemjöl 3 krm salt 1 tsk torkad oregano 1 msk olja 1 dl matyoghurt (10 %) GÖR SÅ HÄR 1. Stekpannebröd: Lägg alla ingredienser i en bunke och knåda till en fast deg, tillsätt 2–4 msk kallt vatten. Dela degen i 4 bitar och kavla ut till runda kakor ca 15 cm i diameter på en mjölad bänk. 2. Värm en stekpanna på medelvärme. Stek bröden i torr panna några minuter per sida tills de fått fin färg. Linda in bröden i en kökshandduk så de håller sig varma och mjuka. 3. Stek äggen i smör eller olja och krydda med salt och peppar. Toppa varje bröd med yoghurt, stekt ägg, örter och sriracha. TIPS! Använd färdiga tortillabröd eller libabröd för en snabb variant. 32 BUFFÉ #08/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!