LEDARE & MEDARBETARE JOSEFINE NYBERG Redaktör och
webbredaktör Josefine har många Buffé-bollar i luften: hon skriver vassa bildtexter till Instagram, delar inspiration på buffe.se Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Hungrig som bara en mellanstadieelev med växtvärk kan vara. HAR DU TESTAT att spola frysta kanelbullar under varmvatten för att de ska tina snabbare? Gör inte det. Jag kan ha varit elva eller tolv, hungrig som bara en mellanstadieelev med växtvärk kan vara, när jag en dag efter skolan fick snilleblixten. Efter att fryspåsen sköljts under kranen i några minuter blev förstås resultatet en formidabel besvikelse; kanterna på bullarna mjuka och saggiga, och mitten (som ju alltid är godast) alltjämnt stenhårt frusna. NÄR VARDAGEN TUFFAR på är mitt främsta fokus kring mat än idag att det ska gå undan. Det ska gå snabbt att handla, snabbt att laga och gärna också snabbt att äta. När detta sätts på pränt överraskar jag mig själv med en plötsligt känsla av fullständig sinnesro när jag skriver en shoppinglista. Möjligen för att det sker med papper och penna, mer troligt för att jag är ledig. Det som kännetecknar mina lediga dagar mer än någonting annat är nämligen planering för, diskussioner om, förberedande av familjens måltider. Ett jobb som givetvis sker året runt men aldrig annars med ett sådant lugn som under semester. MÅNGA MENAR ATT man ska göra vad man kan för att förlänga semesterkänslan när skola och arbete drar igång igen. Men vi har levt tillräckligt länge för att veta att det inte låter sig göras. Därför har vi tagit fram recept perfekta för en härligt intensiv vardag – middag på 30 minuter (och nej, du behöver ingen fryspåse). Trevlig läsning! och beslutar om tidningens innehåll. Vad äter du helst under sensommaren? – Jag älskar kräftor och längtar efter den här tiden på året när kräftskivorna stundar. I år ska jag testa cajunkräftorna på sidan 8. Vad ser du mest fram emot med hösten? – Tycker att det är lite deppigt när mörkret och kylan kommer men säsongens kantareller, skaldjur, kronärtskockor och mustiga grytor lyser upp hösten. VICTORIA NORDSTRÖM Matstylist Victoria har jobbat som matkreatör, stylist och kock i 12 år och brinner för att laga mat i säsong. I detta nummer av Buffé har hon stylat recepten på sidorna 25–29 och 31–33. Vad äter du helst under sensommaren? – Alla härliga kålsorter! Som chips, coleslaw, grillad, ugnsrostad, i en pesto eller fermenterad. Vad ser du mest fram emot med hösten? – Hösten är min favoritårstid! Det mjuka ljuset, varma färger på träden, men framförallt att så mycket vackra och goda råvaror är klara för skörd. ICA-handlare i fokus TOMAS TARALDSSON ICA Supermarket Högalid, Stockholm Tomas har jobbat på ICA i 18 år och är sedan fem år tillbaka ICA-handlare. Idag driver han ICA Supermarket Högalid på Södermalm i Stockholm. Hur märks skördesäsongen i er butik? – Vi säljer väldigt mycket frukt och grönt överlag och är måna om att lyfta fram alla härligheter och skapa lite torghandelskänsla. Färg och doft skapar inspiration till matglädje tror jag! Hur underlättar ni för era kunder i Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #08/2021 vardagen? – Vi erbjuder färdiga recept, lyfter fram måltidslösningar, tipsar om recept i Buffé samt på ICA.se. Vi har även ett brett sortiment av vego för att hjälpa kunden att enkelt äta mer nyttigt och hållbart. Ledare @tidningenbuffe
Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!