Buffé AUGUSTI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé UNDERJORDENS SKATTER Låt dig guidas och insp
ireras till att ta vara på säsongens råvaror av experten
Buffé MIDDAG PÅ 30 MINUTER Enkla middagslösningar
är guld värda efter en lång sommar. Vilket blir ditt nya
Buffé ÄPPEL, PÄPPEL...
RÅVARA I FOKUS RUBINOLA Saftigt, sötsyrligt och m
jukt äpple med en frisk doft. Smaken är fruktig med inslag av citrus och ananas. Prova pressad i juice eller saft, i varm dryck eller cocktails. ÄPPELSAFT CA 1 LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg saftiga äpplen t ex Rubinola 1 liter vatten 1 krm natriumbensoat 1 tsk citronsyra ca 2 ½ dl strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp 1 liter vatten. Låt svalna helt. 2. Rör ner natriumbensoat och citronsyra i vattnet. Skölj äpplena. Riv dem grovt (med skal och kärnhus), gärna i matberedare så att de inte hinner mörkna så mycket, och lägg ner direkt i vattnet. Rör om och täck över. Låt stå kallt 2 dygn. 3. Sila av saften i en silduk. Mät volymen saft. Tillsätt socker (1 dl socker per 5 dl saft). Rör i ca 5 minuter eller tills sockret löst sig. Skumma av saften och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp. Späd med vatten vid servering. TIPS! Saften håller 1–2 månader i kylskåp men kan också frysas in. ÄPPELKAKA MED MANDELMASSA 8–10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 4 ägg ¾ dl strösocker 1 dl vetemjöl ½ mortlad kardemumma 1 tsk malen kanel 3 söta äpplen t ex Aroma florsocker till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop med smöret på låg hastighet. Tillsätt äggen ett i taget och sedan socker, vetemjöl, kardemumma och kanel. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 2. Halvera och kärna ur äpplena. Skär i skivor. Tryck ner skivorna lätt i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna. Pudra gärna med florsocker vid servering. 27 BUFFÉ #08/2021
Buffé Kickstarta dagen med en sensommarfrukost vär
d att vakna för! Välj mellan peanut butter jelly smoothi
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt
Buffé ICAs EGNA SIDOR Tipsen som gör skillnad i pl
ånboken, taconyheter och ett besök i Äppelriket
Buffé SOFIAS SPANING En pastaklassiker förvandlad
till pizzatopping!