Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 PASTA MED TOMATOCH MOROTSSÅS Rivna m
orötter och krossade tomater blir tillsammans en toppensås till pasta. Sötman från morötterna ger de krossade tomaterna den smakhjälp de så väl behöver. Vitlök och olivolja är egentligen det enda du behöver, men har du en bit ost att riva över så blir det naturligtvis extra gott. Toppa som vanligt med nymald svartpeppar och gärna lite finhackat kryddgrönt, för färgens skull om inte annat. FÖ R 4 PERSONE R 3-4 stora morötter 1-2 vitlöksklyftor 1 msk olja, gärna olivolja 12 2 burkar krossade tomater salt, peppar ev lite socker persilja ev riven ost samt valfri pasta GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och grovriv morötterna och pressa eller hacka vitlöken. Fräs det i olivolja. 2 . Häll på de krossade tomaterna och låt det koka ihop på svag värme i 15-20 minuter. 3. Smaka av med salt, peppar och kanske en gnutta socker. Toppa med persilja och ev lite riven ost. Servera med nykokt pasta. TEXASGRYTA MED RIS Om du följer regeln "lite kött och mycket annat" blir detta verkligt billig mat. Vita bönor i tomatsås brukar det alltid vara bra pris på i butik. Det är just sådant som jag brukar bunkra och sedan ha på lut i skafferiet. FÖ R 4 PERSONE R 2 lökar 2 stora morötter 1 paprika 200 g köttfärs smör eller olja 1 burk bönor ev chili och vitlök salt, peppar TILLBEHÖR : jasminris GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och hacka lök, morot och paprika. 2 . Fräs köttfärsen i en liten klick smör eller olja. Tillsätt det hackade. Häll på bönorna och låt det hela koka ihop i 15 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. 3. Vill du ha lite extra vuxensmak så tillsätter du lite hackad eller pressad vitlök och chili när du fräser kött och grönsaker. 4 . Smaka av med salt och peppar. Servera texasgrytan med kokt ris. Buffé I/I999
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40