Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Skriv eller e-p Adress: Buffé/armas
curry Box 6630,11 3 84 Stockholm fax: 08-72823 37 e-post: anna.gidgard@publ.ica.se Läsvärt Medelhavsmat Dröm dig tillbaka till Medelhavet... Medelhavsmat för svenska kök, från Kakao Förlag, hjälper till. Bilderna är vackra, med både mat och miljöer, och man känner verkligen längtan till Italien. Ört- och honungsglaserad kyckling med spenatris får det att vattnas i munnen. Har du någon gång drömt om att bo i ett gammalt hus på kullarna i Toscana så ska du läsa Under Toscanas sol (Forum) av Frances Mayes. Hon och hennes man köper ett hus som stått obebott i decennier, på en vacker terrasserad sluttning. Att restaurera det är en enorm utmaning. Vi får följa arbetet mot ett hus fyllt av skönhet och frid, varvat med möten med människor och andra upplevelser i det toskanska landskapet. Där finns recept, men mest ett sätt att leva, odla och laga mat som är härligt att inspireras av. ^Mandelbiskviglass Rör 2 äggulor och 1/2 dl florsocker pösigt. Hacka 25 g mörk choklad. Vispa 2 1/2 dl vispgrädde. Rör ihop äggsmet, choklad, grädde, 1 dl gräddfil, 2 msk nektar och 100 g Cloetta mandelbiskvier (glutenfria). Häll smeten i en rund form på ca 1 liter och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar. Skär glassen i bitar och servera med frukt. Food with a meaning Nu finns Meaning green i Stockholm och Malmö. Det är Sveriges första restaurangkedja med snabbt serverad vegetarisk mat, med smaker från världens alla hörn. Så mycket som möjligt av livsmedlena som används i restaurangen är Kravmärkt. Och i restaurangen finns broschyrer om vilka ämnen som finns i maten för den som är allergisk eller bara hälsomedveten. Indian delight (45 kronor) är basmatiris med wokade grönsaker, mandlar och lime. Samosa är en indisk pirog fylld med ost, potatis och spenat. UNDER TOSCANAS SOL Tips ! En olycka händer så lätt... Utspilld matolja på golvet får man upp genom att hälla ut salt som binder vätskan, sedan skyfflar man upp den på en sopskyffel. Vasas skeppsskorpor Det blev inte tid att hålla några måltider ombord på Vasa under hennes korta resa i augusti 1 628. Men man vet att proviantransonen var väl tilltagen. Det här receptet kommer från Vasarestaurangen. En god kakskorpa som passar till en kopp starkt kaffe. Vispa 300 g smör och 5 dl ^Grekisk fruktsallad med mandelyoghurt Cloetta mandelbiskvier är fria från gluten, så även du som är glutenintolerant kan njuta av dessa medelhavsdesserter. Skala och skär 1 bit vattenmelon, 1/2 honungsmelon och 2 nektariner eller 1 äpple i mindre bitar och lägg i en skål. Halvera vindruvor och kärna ur dem. Strimla 8 torkade aprikoser fint och strö över frukten. Hacka 2 dl mandelbiskvier grovt. Blanda biskvihacket med 2 dl matlagningsyoghurt och servera till fruktsalladen. socker vitt. Hacka 1 25 g hasselnötter och 1 25 g blockchoklad och blanda ner i smörsockret tillsammans med 2 dl mörk sirap, 2 ägg, 1 75 g russin, 1 1/4 liter vetemjöl och 20 g bikarbonat. Rulla till tumtjocklek och lägg rullarna på en plåt. Tryck till med en gaffel. Baka i 10-15 minuter i 175°C. Låt svalna någon minut, skär i sneda längder. Webbadresse r me d anknytnin g till ma t oc h dryck. Självklart ka n vi inte t a ansva r för att alla recep t är riktiga. www.kungsornen.se Här finns kostråd för olika idrottsgrenar, så du som ligger i startgroparna för Vasaloppet eller KortVasan kan hitta särskilda kostråd för längdskidåkare. Men det finns också för dig som spelar fotboll, badminton och annat. Recept med kaloriinnehåll och bakrecept på både matbröd, pajer och kakor. Barnkalas med recept, och tips som ansiktsmålning. 18 Billig kål Stek strimlad kål, morot och lök i margarin i en panna tillsammans med spiskumminfrö och hackad chilifrukt efter smak. Salta. Servera som ljummen sidosallad. Bra såsknep ! • Rör ner en liten klick leverpastej i vanlig brun sås. Såsen blir mustigare och pastejen fungerar lite som redning. • En klick vinbärsgelé är också en härlig smakförstärkare att röra ner i såsen till stekar och liknande. Två bra tips från Urcilla Bowes i Danderyd. För dessa får hon boken The River Cafe. Och det får alla andra också som får sina tips publicerade. Buffé I/I999
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40